Vjerojatno ste shvatili da nama keramike nikad nije dosta. Stalno smo u potrazi za novim kreativcima koji izrađuju prekrasne proizvode čiji dizajn savršeno upotpunjuje svaki dom. Jedan takav, zasigurno je i naš današnji favorit, Matera Ceramica 

Za mnoge od nas jutarnja kava je neizostavni ritual bez kojeg smo poput Grincha. Taj užitak upotpunjuje ovo proljetno sunce koje nas je počastilo, ali svakako još veću draž ovom ritualu doprinose šalice iz kojih pijemo naš čarobni napitak. 

Odabir za današnju jutarnju kavu su Matera Ceramica šalice koje kao da su ispale iz proljetne rapsodije. Radi se o vječnom trendu, bijelim šalicama s malenim srcima koje sjajno upotpunjuju ovaj dizajn. Šalice su u potpunosti ručno rađene, tako da se radi o savršeno nesavršenom unikatu, a dolaze u dvije veličine, small (80-90ml) i medium (130-150 ml). 

Osim šalica, ovaj domaći brend može se pohvaliti izradom svevremenskih dizajna tanjura, podložaka za nakit i žlica. Proizvodi ovog brenda vjerno prate sezonu, pa su sada u ponudi minimalistički predmeti inspirirani srcima i trešnjicama. Da se radi o nadolazećem hitu, potvrđuje i činjenica da je većina proizvoda već rasprodana ili je ostao još samo pokoji komad iz linije. 

Svaki predmet Matera Ceramice izrađuje se ručno modeliziranjem gline, a od početnog do završnog koraka može proći čak do šest tjedana. Nakon što se predmet oblikuje potrebno ga je pustiti da se osuši što može trajati čak do deset dana, a zatim se predmet boja posebnim bojama za keramiku te potom slijedi prvo pečenje. Nakon toga, dolazi glaziranje koje dovodi do završnog pečenja i savršenog gotovog proizvoda. 

S obzirom da se radi o ručno rađenim proizvodima potrebno je pripaziti i na održavanje predmeta kako bi što duže zadržali svoj puni sjaj. Prema uputama ovog brenda, preporučuje se izbjegavanje pranja posuđa u perilici ili stavljanje u mikrovalnu pećnicu. Osim toga, dno keramike se ne glazira, pa je osjetljiv na ostatke kave i ulja. Uz samo malo brige i pažnje, ove šalice inspirirane ljubavlju, pružit će vam potpunu ugodu jutarnje kave i služit će vas neko dogledno vrijeme. 

Ako ste i vi vjerni pobornik keramike i domaćih brendova, rad Matera Ceramice i novitete možete popratiti njihov instagram profil.