Nađete li se u situaciji da biste popili dobru kavu u Zagrebu, ali istovremeno izbjegli uži centar grada i svu gužvu koji nosi? Čitajte dalje, imamo prijedloge za vas. Sačuvajte ovu listu jer je iznova nadopunjujemo!

Mnoga su simpatična i šarmantna mjesta odlučila svoju poslovnu sreću okušati van centra Zagreba. Time su utjecali na sve prisutniju decentralizaciju grada, uljepšali su malo udaljenije kutke Zagreba i pomogli nam da uživamo i u nekim drugim kvartovima. Da, radi dobre kave isplati se „potegnuti“ i u drugi dio Zagreba, a ovo su neka od tih mjesta koja su na našoj listi favorita.

Hamper Bar

U Savskoj 87 nalazi se Hamper Bar koji je svoja vrata otvorio 2018. godine. S obzirom na to da se nalazi u blizini fakulteta, omiljeno je okupljalište za prve jutarnje kave. Lijepo uređen, ima i zelenu terasu, a ovdje je moguće organizirati i event. Kokteli su također ovdje na listi doživljaja, ali to je već tema za drugu priliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAMPER (@hamper.zagreb)

Jolie Petite Patisserie

Nije dugo trebalo da slastičarnica Ljupke Gojić Mikić osvoji publiku mnogo šire od Knežije, gdje je otvorena 2019. godine. Još tada je najavila francusko-japanske slatke klasike, a do danas je ponuda itekako proširena. Kava i kolači zvuči dobro, zar ne?

Lokal Market & Bar

Spojiti trgovinu i kafići uspjelo je ekipi Marketa koji se početkom prošle godine otvorio na Knežiji. Ovdje se uz nabavku lokalnih proizvoda domaćih proizvođača možete opustiti uz finu kavicu. Potražite ih u ulici Davorina Bazjanca 11.

Eat Me

Za sunčanih dana, rijetko koji bar je bolji odabir od bara Eat Me na Jarunu. Dovoljno je reći da ima prefiks beach bar, da je posluga jedna od najsimpatičnijih u gradu, kao i da imaju ponudu koktela, craft piva, smoothija, voćnih sokova a vikendom se zna zalomiti i kakav live nastup ili DJ! Adresa je Aleja Matije Ljubeka 11, ili jednostavnije, na samom ulazu u Jarun, drugi ugostiteljski objekt lijevo.

Domino

Ovaj bar posebno će voljeti djeca, to jest, roditelji djece, a nalazi se na adresi Cvjetno naselje IV 16. S obzirom na to da se radi o dosta velikom dvorištu i da imate osjećaj da ste svratili kod susjeda na kavu, prevladava opuštena atmosfera i sigurna zona za dječju igru i no-stress subotnju kavu.

Domino

Drugi program

Prvi program u Martićevoj već je zasluženo omiljeni dom kavopija iz centra koji je s guštom ovdje ispijaju i uživaju u atmosferi. Nakon tog uspjeha, u Petrovoj je otvoren i Drugi program, s vrlo sličnom atmosferom, zanimljivim interijerom i dobrom kavom, Znači sve je isto, samo na drugoj lokaciji, u blizini Kvatrića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Program Bar (@program_bar)

Karibu Kaaawa

Jedne od prvih koje su probile led otvaranja kafića sa specialty kavom izvan centra Zagreba su cure iz Karibu Kaaawe. Na Trešnjevci su postale omiljeno kvartovsko mjesto za ispijanje dugih ukusnih kavica malih pržionica iz cijelog svijeta. Njihove kolumne također redovito možete čitati na Grazia.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karibu Kaaawa (@karibu_kaaawa)

Jazz

Svi stanovnici Jaruna znaju gdje se pije najbolja jutarnja kava uz pregled novosti iz tiska. Jazz je već dugo godina taj mali jarunski skriveni cafe u kojem se svi osjećaju dobrodošlo, a mnogi iz drugih dijelova grada dolaze baš ovdje zbog tog osjećaja. Glazbene memorabilije svih vrsta dio su autentičnog interijera.

Hub Cooltura Pub

Ok, znamo da ime kafića Cooltura uz sebi nosi riječ pub, ali ovdje su jutarnje kavice dio redovitih rituala lokalaca, ali i šire. Ovo jedinstveno uređeno mjesto na Sigečici, u blizini Autobusnog kolodvora nudi jedinstvenu atmosferu, uređenje i vikendom ćete ovdje naletjeti na gužvu. Kažemo vam da je kavica na ovom mjestu ritual mnogih.

Greenery Procaffe

U Vukovarskoj ulici nalazi se ovaj kafić u kojem očito kava igra glavnu i kvalitetnu riječ, a tu su i divne biljke te odličan minimalistički uređen interijer. Da, to je onaj kafić u kojem sjedite na ljuljačci.

Greenery Mali

Odmah preko puta Greenery Procaffe, nalazi se Greenery Mali. Ista ekipa vodi oba mjesta i otuda sličan naziv mjesta, ali koncept je potpuno drugačiji. Osim što je. Mali prostorno manji, ovdje se uz finu kavicu jedu i kolači te kroasani, nešto šarenijem pastelnom interijeru.

Pločnik

Možda ćete ovdje očekivati atmosferu koja pristaje večernjim izlascima, ali u krivu ste. Ovdje se jutrom pije kava, a ovdje vole boraviti stanovnici Črnomerca, ali i šire. Na katu je i dućan s pločama u koji vrijedi zaviriti u potrazi za glazbom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pločnik (@plocnik.zg)

Drito bar

Ovo novo mjesto sada je razlog zašto se često odlazi na Horvaćansku, na Knežiju gdje se nalazi ovaj kafić. Iako će vam se svidjeti njegova večernja vibrantna atmosfera, ovdje se piju ugodne jutarnje kavice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drito (@dritobar)

Alegria

Šetnja uz Jarun, priroda, uvijek fina ponuda hrane i odlične kave – to je Alegria bistro koji već godinama mami ljude iz svih dijelova Zagreba da se zapute na Vrbane 3. Šareno uređenje, uvijek raspoloženi zaposlenici i vlasnica chefica, bit će bez sumnje uvijek dobrodošli mood boosteri!

 

Naslovna fotografija: Hamper bar