Nije na odmet početi razmišljati o darivanju. Puno će se uskoro o tome pričati zato vam dajemo jednu ideju unaprijed.

Jedno od zagrebačkih mjesta gdje volimo zaviriti u potrazi za idejama što-kome pokloniti, jest slovenski concept store Babushka, otvoren prije koju godinu u Vlaškoj ulici. Među njihovom selekcijom keramike pronašli smo radove brenda Traversa design, i ponovno se oduševili.

Priču ovog ovog jako zabavnog brenda koji predstavlja maštovite hrvatske proizvode inspirirane situacijama i ljudima s mora ispričali smo vam kroz intervju koji smo vodili s osnivačicom Gordanom Fabijanić. Tada, u razgovoru iz 2021., nam je otkrila pozadinu brenda i stvaranja koje traje već 15 godina. „“Počeo je kao hobi i bijeg od posla. Nakon godina provedenih u korporativnim vodama velike kompanije, dajem otkaz i najprije otvaram malu konobicu na otoku Pagu. Zime provodimo u radionici i proizvodimo keramičko posuđe namijenjeno prodaji. Kako nam je s godinama potražnja za proizvodima sve više premašivala naše mogućnosti, ove godine smo odlučili povećati proizvodnju i pokrenuti brend Traversa koji proširujemo s digitalnim tiskom na tekstilu u vidu proizvoda za dom.”

Osim tekstila, njihove kolekcije donose divne predmete za dom i kuhinju. Serija šalica za ispijanje jutarnje kave koju smo pronašli u Babushki sjajna je ideja za poklon, a uključuje nekoliko različitih šarenih primjera koji popravljaju dan. Donosimo ih u nastavku.

Foto: Traversa, Babushka store