Nakon dugog siječnja napokon smo ušli u veljaču, što znači da će sljedećih dana i tjedana glavna tema biti – Valentinovo. Osim što će ponovo donijeti rasprave o tome je li ovo samo suštinski komercijaliziran dan koji je u suprotnosti s istinskom ljubavi, Valentinovo nas uvijek podsjeti i na privlačnost simbola srca te pripadajućih takozvanih boja ljubavi poput crvene ili ružičaste. To se ovih dana može vidjeti i u beauty svijetu, što svakako uključuje i – manikure. Pronašli smo najinspirativnije primjere koje možete isprobati ove godine!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Malo crveno srce

Najprepoznatljiviji simbol ljubavi u klasičnom izdanju dolazi u crvenoj boji. Ovo je odličan izbor za sve koji žele ostati u okvirima tradicionalnog, ali s dozom tematske zaigranosti. Ono što je najbolje, crveno, ali i srce u bilo kojoj drugoj boji, možete jednostavno nacrtati i sami uz pomoć ukosnice. Njenim okruglim vrhom napravite dvije točkice i prije nego što se osuše spojite ih čačkalicom. Ovo definitivno isprobavamo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stephanie Yianni (@stephanieyianni_)

Šareno srce

Ovdje ostajemo u temi, ali biramo koloristički odmak. Tko kaže da sve mora biti crveno? Poigrajte se i ostalim lakovima koje imate kod kuće ili iznenadite beauty profesionalce u svojem kozmetičkom salonu malo drugačijim izborom.

Kristalići i naljepnice

Za neke manikure nisu vam čak nužno potrebno ni lakovi. Kristale sada možemo pronaći svugdje – u domovima, oko ruke ili vrata kao nakit ili na licu kao dio make-upa. Sada se oni nose i na noktima pa iskoristite priliku i isprobajte nešto drugačije od očekivanog.

Crno srce

Ovo nam izgleda kao opcija za sve one koji se glasno protive ovom blagdanu, a potajno vole Valentinovo. Boja koja inače ne odgovara simbolici ljubavi u ovoj se verziji spaja s prigodnim motivom i odaje dojam promišljenosti, ali uz određeni kul odmak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harpreet Mudhar (@harpreet_mudhar)

Slova

Manikura za Valentinovo može uključivati i slova u bilo kojoj kombinaciji. Primjerice, ona koja označavaju početne inicijale drage osobe ili konkretno ime, a popularne su i one koje doslovno kažu – ljubav. Zgodno je to što u hrvatskom jeziku ova riječ ima 5 slova, baš koliko je i prstiju!

U boji ljubavi

Klasična crvena manikura može biti dio svakog popisa najljepših manikura, pa tako i sada. Vibrantna nijansa ove vatrene boje podsjeća na strast i zaljubljenost, što definitivno sada odgovara moodu. Uvijek dobar odabir!

Ekstra dimenzija

Crveni nokti uz metalik završetak dobivaju sasvim posebnu dubinu i sjaj. Ovakve manikure popularne su i u blagdanskom vremenu, pa ako vam se svidjela ona koju ste možda nosili prije nekoliko tjedana, dobro je vrijeme za ponavljanje!

Srcoliki french

U posljednje je vrijeme sve popularniji postao obrnuti french, ali i french u bojama. Povodom dana ljubavi on zadobiva oblik srca i stvarno izgleda dobro! Još jedna opcija za one koji vole tradicionalan izgled uz mali, zaigrani pomak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Crvena + ružičasta

Dvije boje koje možda na prvu ne bismo spojili sada se idealno nadopunjuju. One su same po sebi dovoljne za romantičan izgled, a uz kombinaciju s motivom srca apsolutno pobjeđuju u tematskom looku.

Romantična ružičasta

Ova boja najbolja je alternativa crvenoj koja je mnogima preupadljiva ili agresivna varijanta. Ružičastu će birati romantičari koji vole ponešto nježniju, ali jednako uspješnu opciju za Valentinovo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Foto: @overglowedit / Instagram