Nekoć su se klasificirali kao šminka za djecu, a sada ulaze i na najveće svjetske crvene tepihe. Ukrasni kamenčići za lice velikom brzinom osvajaju i modne piste, ali i globalne zvijezde koje su sve otvorenije zaigrati se s ovim make-up dodatkom koji licu donosi sasvim novu dimenziju

Početak ovog trenda možemo jednostavno povezati sa serijom Euphoria, čija druga sezona stiže uskoro. Na setu ove popularne serije genijalni vizažisti stvorili su efektnu, drugačiju i dotad rijeko viđenu beauty estetiku. Osmislili su zanimljivo pozicioniranje make-upa, koristili su neuobičajene materijale i ukrase i pritom pokazali inovativne tehnike. U njihove brojne inspirativne lookove svakako se ubrajaju i oni s ukrasnim kristalićima koji će pravi fanovi prepoznati i dugo pamtiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kirsten Sage Coleman (@kirinrider)

Nova beauty estetika

Ukrasni kamenčići brzo su postali inspiracija i za druge make-up umjetnike. Imali smo ih prilike vidjeti na modnim pistama, što je ove jeseni primjerice pokazao brend Etro. Ovaj trend, naravno, nije zaobišao ni društvene mreže. Mnogi beauty influenceri posegnuli su za ovim beauty dodatkom koji je postao sve više prihvaćen te su kreirali široku paletu lookova koje će uskoro poželjeti isprobati avanturisti, ali sve češće i oni manje hrabri.

etro
Etro SS/22

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic)

Ukrasni kristali na red carpetu

Ovaj zanimljivi beauty dodatak za lice ove smo sezone mogli vidjeti i na najvećem crvenom tepihu – Met Gali. Pjesnikinja, aktivistica te jedna od domaćina ovogodišnjeg eventa, Amanda Gorman, odabrala je look koji je uz srebrni glitter i kristaliće podsjećao na zvjezdanu konstelaciju. U samo neke od ostalih poznatih imena koje su prigrlile ovaj trend ubrajaju se mlada glazbenica Griff i supermodel Miranda Kerr, koja je ovaj ukras odabrala u već nekoliko prilika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joanna Simkin (@joannasimkin)

Vrijeme je da ove sezone iz ormara izvučete svoj najbolji outfit, izaberete najljepše party cipele i odvažite se na nešto drugačiji make-up, a ima li bolje prilike za hrabro isprobavanje ukrasnih kristalića od novogodišnjeg tuluma?

Foto: John Phillips/Getty Images