Ne postoji platforma društvenih medija koja se kreće kroz trendove, estetiku i nove favorite među beauty proizvodima tako brzo kao TikTok. A ono što je trenutno u trendu i suvereno dominira ovom društvenom mrežom su cherry mocha nokti.

Iako može biti naporno scrollati kroz ovu aplikaciju svaki dan, kada se godišnja doba počnu mijenjati i potrebna je nova inspiracija za garderobu ili šminku, nema boljeg izvora za inspiraciju od TikToka. Sad kad je vrijeme službeno odlučilo da je jesen (kasnije nego inače, ali prihvatit ćemo), nije ni čudo da su cherry mocha nokti zasjeli na vrh ljestvice najpopularnijih jesenskih manikura.

 

Ime Cherry Mocha savršeno pristaje ovoj manikuri jer baš podsjeća na kombinaciju višanja i kave. Duboka ljubičasto-kestenasta nijansa koja podsjeća na pravu crnu višnju.

 

Ova nijansa zapravo ima dugu povijest, a njezino najnovije izdanje zove se cherry mocha. Ako ste lakirali nokte 90-ih, vjerojatno ste vidjeli ovu nijansu i odmah pomislili na legendarni Chanelov lak Vamp koji je zaludio svijet svojom tamnom i neodoljivo elegantnom crveno-crnom nijansom. Nijansa je nekoliko puta preformulirana i preimenovana. Ali još uvijek možete dobiti sličnu nijansu s Chanel Rouge Noir.

Iako “cherry mocha” savršeno opisuje boju koja postaje viralna (s više od 3 milijuna pregleda do sada), to nije samo novo ime za klasičnu jesensku nijansu, to je stvarna boja laka za nokte. DND-ov Cherry Mocha — i TikTokova opsjednutost njime — ono je što je pokrenulo trend.

Dobra vijest je da ne morate ići u salon ako želite cherry mocha nokte. Možete tu manikuru rekreirati i sami. Centralna nijansa za ovaj trend je DND-ov gore spomenuti Cherry Mocha Gel Polish. No, možete koristiti i bilo koju nijansu koja daje isti učinak, poput Chanel Rouge Noir, OPI Black Cherry Chutney, Essie Wicked ili Dior’s Nuit.

Foto: Unsplash