Hrvati su većinom sada na godišnjem odmoru. To znači mnoštvo lijepih fotografija s najljepših plaža i otkrivanje dragulja na hrvatskoj obali u potrazi za mirom i opuštanjem.

Ali znači i prazan Zagreb, a za mnoge to je isto poseban doživljaj. Mnogima bolji i od odlaska na more. Grad će ostati u najvećoj mjeri pust do utorka, a mi vam zato predlažemo ove tri zagrebačke ljetne terase za opuštanje i uživanje u praznom Zagrebu.

Lemon Market

Ako volite feel good vibru, ovaj divan mali zeleni vrt, izvan najužeg centra grada je super izbor. S brojnim lampicama i uronjen u zelenilo na adresi Orljavička ulica 3 (preko puta koncertne dvorane Vatroslav Lisinski), prostor već na prvu odaje dojam opuštene i ležerne atmosfere u kojoj nam mogu proći sati i sati slobodnog vremena. Lemon Market svoje goste dočekuje od prve jutarnje kave, preko popodnevnog after worka pa sve do večernjeg druženja s prijateljima. provjerite ima li što na programu ili samo svratite bez puno planiranja na opušteni ljetni koktel.

Très Chic Cafè

Vlaška je ulica već neko vrijeme centar zbivanja, a jedan od razloga zbog čega često idemo u tom smjeru je vibrantni Très Chic Cafè, na broju 101. Bilo da vam se negdje provodi lijeno ljetno poslijepodne kada se ne čuje gotovo nikakav promet u gradu ili tražite gdje na večernji koktel, ovo mjesto nemojte zaobići. Muzika je uvijek dobra i definitivno podiže raspoloženje.

Cafe bar A’e

Pogled iz Radićeve 54 prema Tkalčićevoj ulici je fantastičan zahvaljujući terasi ovog ugodno kafića i bara. Skrenite u ovaj ulaz kada poželite predahnuti od gradske šetnje, popiti nešto osvježavajuće i dočekati ljetni zalazak sunca te trenutak u kojem se ljetno poslijepodne pretvara u ljetnu uzbudljivu večer. Provjerite program jer redovito imaju dobru glazbu ili se iznenadite i očekujte neočekivano.

Foto: službeni FB profili odabranih mjesta