Protesti diljem Amerike u znak pobune protiv diskriminacije te nedužno i nesretnog ubijenog Georgea Floyda poprimaju sve veće razmjere, o čemu smo vam pisali ovdje. Jedna veličanstvena gesta ovih je dana pokazala tračak svjetlosti u smjeru solidarnosti i nekog boljeg svijeta.

Ni više ni manje ta je veličanstvena gesta došla od strane američke policije. Proteklog vikenda u brojnim gradovima diljem Amerike protestanti su izašli na ulice protiv diskriminacije, a policija je bila uz njih i to uz solidarnu gestu kakva bi mogla izmamiti i koju suzu. Naime, fotografije i kratke video snimke nekolicine policajaca koji su u znak solidarnosti kleknuli ili se pridružili protestnom maršu, obišle su svijet. U gradu Coral Gables, pored Miamija policajci su na koljenima u znak podrške demonstrantima željeli poslati poruku “Na vašoj smo strani” te su održali i kratku molitvu, a slična se gesta preslikala i na druge gradove, prenio je CBS čiji kratki video isječak možete pogledati u nastavku.

Foto: Getty ImagesJTNDaWZyYW1lJTIwaWQlM0QlMjJjYnNOZXdzVmlkZW8lMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5jYnNuZXdzLmNvbSUyRnZpZGVvJTJGcG9saWNlLW9mZmljZXJzLWtuZWVsLWFuZC1tYXJjaC1pbi1zb2xpZGFyaXR5LXdpdGgtcHJvdGVzdGVycyUyRiUyMiUyMHdpZHRoJTNEJTIyMTAwJTI1JTIyJTIwaGVpZ2h0JTNEJTIyNDUwcHglMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0QlMjJhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=