Žene koje imaju djecu, sigurno se sjećaju prvog trenutka kad su saznale da su trudne. Kakav god da je bio miks osjećaja, on je bio njihov, od čiste sreće do potpune zabrinutosti, i mogle su zadržati intimu i privatnost testiranja

Slijepe i slabovidne ženei često nisu prve koje saznaju da su trudne. Bilo da su morale zamoliti nekoga da provjeri test za trudnoću ili na najmanju sumnju ići kod ginekologa kako bi te sumnje potvrdile. Tko bi rekao da dosad, nije postao test čije su rezultate same mogle pročitati? No sada je napravljen prototip koji je već dostupan na tržištu, a koji će, napokon, dati i slijepim trudnicama mogućnost da dožive taj osjećaj u intimi i privatnosti kako bi i trebalo biti. Napravljen je da se rezultati mogu osjetiti, s izbočinama na njemu koje indiciraju potencijalnu trudnoću.

Danielle iz Londa, jedna je od žena koje su sudjelovale u razvoju. “Radila sam test za trudnoću koji je bio negativan, i osoba koja mi ga je morala pročitati je rekla “O, pa dobro, to je tako najbolje moguće zar ne?”, iako je znala koliko suprug i ja želimo dijete.” Prototip je uz pomoć članova zajednice slabovidnih i slijepih napravio produkt dizajner Josh Wasserman, a napravljen je u sklopu kampanje “Design for Everyone” koji potiče tvrtke i dizajnere da prioretiziraju dostupnost svima kad kreiraju proizvode i usluge.