Hormoni su ono što nas čini ljudima, a osobito utječu na živote žena. Niste sigurni da su vam uravnoteženi? Evo gdje možete krenuti istraživati.

Hormoni su ono zbog čega reagiramo, osjećamo, zbog čega smo kreativni, i na kraju dana – zbog čega smo ono što jesmo. Na njih utječe nevjerojatno puno čimbenika, ali opet oni na koje možemo sami utjecati. Ti čimbenici su stres, umor, prehrana, tjelovježba i naravno hormoni su direktno povezani s ciklusom svake žene. Ako ne znate odakle krenuti i kako se uopće početi baviti s njima, što znači baviti se sa sobom, slijede tri literature koje vam u tome itekako mogu pomoći.

Alisa Vitti – Womancode

Alisa Vitti trenutno je ‘kraljica hormona’ na svjetskoj razini. Njen prvi bestseller je WomanCode, u kojem općenito objašnjava kako stil života i prehrane utječu na naše hormone, ali kako i život u skladu s ciklusom donosi ravnotežu u život.

Knjigu pronađite na stranici Amazon.

Alisa Vitti – In The Flo

Ovo je Alissim drugi bestseller koji je trenutno u fokusu, kako autorice tako i njezinih pobornica. U svojoj drugoj knjizi Alisa nešto detaljnije objašnjava te daje konkretnije smjernice i savjete za lagodniji i zdraviji život u skladu s ciklusom.

Knjigu ponađite na stranici Amazon.

Sanja Toljan – Čudesna moć hormona

Hrvatska vrhunska stručnjakinja po pitanju hormona je Sanja Toljan, koja je još 2004. pokrenula polikliniku Orlando. Nekad anesteziologinja, nakon čega se educira u endrokrinologiji, dovodi bioidentične hormone u Hrvatsku i danas se možete naručiti kod nje na savjetovanje. Za početak svakako možete pročitati njenu knjigu Čudesna moć hormona.

Knjigu pronađite na stranici Školska knjiga.

Foto: Unsplash