Stiglo nam je i to doba godine kad mnogi od nas odlučuju svaki slobodni trenutak iskoristiti za bijeg na Jadran. No, ako niste pobornik gužvi i mora, jedan kontinentalni gradić svojom se ponudom ističe kao neodoljivo odredište ovog ljeta – Karlovac

Smješten na spoju četiri rijeke, Karlovac nudi više od klasične ljetne avanture – brojne parkove, dobre restorane, kafiće, povijesne znamenitosti i već spomenute četiri rijeke u kojima se možete okupati. K tome, ove nedjelje počinje “Zvjezdano ljeto”, program prepun glazbenih nastupa, koncerata i radionica za djecu. 

“Zvjezdano ljeto” započinje raznolikim glazbenim događanjima. Posebno se ističe 11. Hrvatska flautistička akademija koja okuplja eminentne mentore i sudionike iz cijelog svijeta. Uz to, glazbeno-edukativni festival Ćušpajz donosi bogatstvo radionica i koncerata, a Karlovac Open Air Tribute Festival ove godine posvećen je glazbenim legendama poput Beatlesa, U2 i Elvisa Presleya. “Karlovački kazališni festival” ugostit će niz vrhunskih predstava i koncerata, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Međunarodni festival folklora već 25 godina Karlovac obogaćuje tradicionalnim plesovima i običajima iz cijelog svijeta. Ove godine, uz gostovanje društava iz Paname, Uskršnjih otoka, Indije, Perua, Moldavije i Slovačke, posjetitelji će imati priliku kušati i lokalne kulinarske specijalitete.

Karlovac dance festival pružit će vrhunske plesne predstave, dok će Dani židovske baštine kroz izložbe, koncerte i susrete prikazati bogatu židovsku kulturu.

Festivali poput ArtiKa, PARKiranje i StretArt galerija oživjet će gradske ulice i trgove kroz radionice, performanse, izložbe i glazbu. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati i naučiti nešto novo, često pred vratima vlastitog doma.

“Zvjezdano ljeto” također nudi tematske turističke ture, pub kvizove te brojne radionice i čitaonice za najmlađe u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić. Novost je TESLAthon, bal znanosti i kreativnosti u Nikola Tesla Experience Centru Karlovac, koji će okupiti sve znatiželjnike i ljubitelje inovacija. Vrhunac Zvjezdanog ljeta bit će 13. srpnja, Dan grada Karlovca, kad će se obilježiti 445. rođendan grada uz tradicionalni bal i veliki koncert Doris Dragović. 

Sva događanja “Zvjezdanog ljeta” u Karlovcu su besplatna za posjetitelje. Detaljan program možete pronaći na službenim stranicama manifestacije.

Foto: Instagram / @zvjezdano.ljeto