Neovisno o stilu uređenja koji imate kod kuće, prirodan materijal kao što je terracota istovremeno unosi suvremen dizajn s elementima rustike i upotpunjuje gotovo svaki prostor

Bilo da se radi o materijalu ili samo o boji koja se pojavljuje na različitim teksturama, ovo je definitivno trend koji unosi toplinu u vaš dom. Na koji se način u modernim izvedbama različitih elemenata interijera koristi te kako možemo uklopiti ovaj stil u svome domu pitali smo Andreu Dujić i Josipu Rogošić iz studija JA arhitekt

Muuto Ridge vaza

Dizajnerska vaza finskog Studija Kaksikko zanimljiv je detalj 100 % izrađen od terracote. Vaza je oblikovana na način da neovisno o cvijeću djeluje skulpturalno. Dolazi u većoj i manjoj izvedbi ovisno o tome želite li je staviti na pod ili na neku biblioteku odnosno police.

Sofa TOGO, Ligne Roset

Sad već dizajnerski klasik, posebice Instagrama, ova sofa postala je apsolutni must-have komad u modernim chic interijerima. U kožnoj izvedbi boje tamnog konjaka, savršeno se uklapa u priču zemljanih tonova i prirodnih materijala.

Stolna lampa Juliet, Nova Luce

Ova podno-stolna lampa neobičnog metalnog postolja s malenim staklenim kuglicama lijepo se sljubljuje s tamnim zemljanim tonovima. Koristite LED pametnu žarulju kojom možete regulirati boju svjetla od bijele pa sve do tamnocrvene. Na taj način i nematerijalnim elementima možete postići raznolik ambijent prostora.

Cachoupo vrč, Modus design shop

Koristite ovaj materijal i  u svojoj kuhinji s kolekcijom Cachoupo portugalske dizajnerice Mariane Filipe koja je, inspirirana tradicijom, izradila različite predmete od terracote u kojoj napici i začini dobivaju poseban okus. Mi smo za vas odabrali jednostavan vrč s neobičnim drškom.

Kolaži 2020, umjetnik Nikica Jurković

Nikica Jurković mladi je talentirani hrvatski umjetnik koji iza sebe ima već nekoliko izložbi i različitih realizacija na području likovne umjetnosti i dizajna. Mi smo odabrali kolaže koji su definirani upravo zemljanim tonovima u različitim kompozicijama.

Epic stolić, Dizajnholik

Epic stolić, nazvan po epskim pjesmama iz antičkog razdoblja, apsolutni je statement komad, pogotovo u varijanti goruće crvene boje kamena travertina. Ovaj skulpturalni stolić osmislio je dizajnerski dvojac GamFratesi za danskog proizvođača Gubija inspiriran grčkim stupovima i rimskom arhitekturom.

Tanjur za sir, Terra Ceramica

Zanimljivog oblika i materijala od terracote, ovaj tanjur idealan je detalj na stolu ili u kuhinji. Iza brenda Terra Ceramica stoji splitska umjetnica Tea Radić koja ručno izrađuje različite predmete od keramike. Mi smo odabrale jedan ovakav koji će svako druženje učiniti još toplijim i ljepšim.