Svaki zadnji petak u studenom namijenjen je Black Friday shoppingu pa tako i ovaj. Imamo nekoliko savjeta kako uistinu obaviti dobar shopping i kasnije ne požaliti.

Neovisno spremate li se već ili uopće ne na shopping ovog petka, on bi vas mogao iznenaditi. Možda ne planirate baš ništa, no s druge strane – zašto si ne priznati da je uvijek moguće pokleknuti i dočekati ga spremnim. Neke modne stranice već su najavile svoja sniženja, a druge vjerojatno samo to nisu. Tako u ponudu na sniženju možete već zaviriti na stranici Uterque i COS, dok druge budno iščekujemo.

1. Napravite popis

Sigurno već imate tajnu listu shopping želja, otvorite tabove, budite spremni kada krene sale i upecajte ih samo i isključivo ako i oni budu na sniženju. Ako ne, izbjegavajte daljnje skrolanje i nalaženje nečeg što vam možda nije jednako neodoljivo. Doći će vrijeme i da vaš omiljeni komad bude povoljniji, ako ne, možda ga je u redu preskočiti zauvijek.

2. Znajte gdje kupujete, a gdje ne

Razmišljajte o brendu i odjeći. Je li sustainable, kakva je politika tvrtke, koliko dugo ćete taj odjevni komad uistinu nositi, je li samo hir ili je nešto klasično što će vam odgovarati u više prigoda, proizvodi li taj brend i inače kvalitetnu odjeću ili je samo stvar brze proizvodnje i konzumacije.

3. Unaprijed napunite košaricu

Neke stranice, nažalost ne sve, dopuštaju da vam odjevni komadi dulje od 24 sata stoje u košarici ili imaju mogućnost slaganja vlastitog wishlista. Tako se tamo možete pripremiti i unaprijed, samo budite brzi u kliku na shop kada Black Friday krene.

4. Razmislite o komadu na koji inače ne bi potrošili

Razmislite o onim odjevnim komadima koje smatrate precijenjenima, no ipak vam se sviđaju. Ukoliko cijena padne za 30 posto, možda se isplati priuštiti si to iskustvo. No, dajte si neku novčanu granicu.

5. Obavite božićne poklone za najbliže

Zašto kupovati samo sebi? Black Friday možete iskoristiti tako da obavite božićni shopping i riješite dio poklona za najbliže. Kada istražujete razmišljajte i o njima!

Foto: Mango.com, Frankie Shop