Pronašli smo pravu poslasticu za sve ljubitelje kave. Espresso čokoladni kolačići su poput malenih čarolija koje možete napraviti u tren oka, a njihov bogat okus će zasigurno očarati vaše nepce. 

Brza priprema čini ih idealnim izborom za neočekivane posjete ili trenutke kad vam nedostaje slatki zalogaj nakon obroka. Ovi kolačići spajaju okuse intenzivne kave i raskošne čokolade, stvarajući pritom savršenu sinergiju u svakom zalogaju. Za ovaj neodoljivi užitak recept slijedi u nastavku.

Sastojci:

  • 1 šalica brašna
  • 1/4 šalice kakaa
  • 2 žličice instant kave
  • 1/2 šalice omekšanog maslaca
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/4 šalice bijelog šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade

Priprema:

  • Umutite omekšali maslac sa smeđim i bijelim šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jaje i vanilin šećer, pa dobro promiješajte.
  • U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao, instant kavu i sol. Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i dobro sjedinite smjesu.
  • Na kraju, dodajte čokoladne kapljice ili nasjeckanu čokoladu i promiješajte.
  • Oblikujte male loptice od tijesta i rasporedite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10-12 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade prije posluživanja.

 

Foto: Unsplash, Pexels