Ne postoji ništa što kava i sladoled ne mogu popraviti, zar ne? Osobito kada se nađu u istoj kombinaciji kao što je to slučaj kod poznatog talijanskog deserta affogato. Realno, sezona sladoleda je u punom jeku, a ove (pre)visoke temperature jednostavno “zovu” da i kavu pijemo sa sladoledom. Zato ovog vikenda kupite omiljeni sladoled i pročitajte u nastavku kako si priuštiti ovaj savršeno jednostavni desert, pardon kavu!

Kava: Affogato

Espresso kava nešto je s čime Talijani, pa i mi ovdje u Hrvatskoj, vole zaokružiti dobar ručak. Kava je sastojak koji se nalazi i mnogim talijanskim desertima poput tiramisua ili kreme od mascarponea s kavom, što samo dodatno pokazuje koliko je vole. Zato ove subote ili nedjelje, nakon što završite s obilnim obiteljskim ručkom, iznenadite sve s kombinacijom sladoleda i kave, koju je tako lako izvesti. A tko kaže da affogato ne može biti vaša jutarnja kava?!

Bit će vam naravno potreban dobar espresso, kao i nešto više kremasti sladoled, za potpuni doživljaj. Odaberite staklene šalice za serviranje i prvo u njih ulijte kavu. Zatim stavite dvije kuglice omiljenog sladoleda i poslužite odmah! Ako želite korak dalje, na vrh sladoleda možete staviti i šlag. On će dodati slatkoću cijelom desertu koja će posebno odgovarati onima koji ipak vole slađi okus kave.

Svakako nemojte zaboraviti da je tajna ovog recepta u kvalitetnim sastojcima koji će sigurno utjecati na cjelokupni dojam i okus. Zato se potrudite oko izbora i uživat ćete u uistinu posebnom doživljaju, baš poput Talijana!