U moru trendova koji se predviđaju za 2022. godinu nalazi se i odijevanje u jarkim bojama koje su svjetske zvijezde već ove godine odabirale, i to često u obliku moćnog odijela

Termin dopamine dressing kaže da odjeća može utjecati na naše raspoloženje. Ova ideja nije nova, već odavno postoje psihološka istraživanja na ovu temu, a brojna od njih donose zaključak da odjeća koja nama nosi neku simboliku može povećati samopouzdanje. Ta simbolika može se skrivati primjerice u – bojama.

Šarena duga nakon sivih oblaka

Već se nakon prošle godine i prvog lockdowna nagoviještala promjena koja donosi sve češću upotrebu jarkih boja na odjeći jer – svima je trebalo podizanje raspoloženja. Ove je godine ta promjena zaista došla do izražaja. Sjetimo se samo zvjezdanih primjera poput Lady Gage u ljubičastoj ili Zendaye u žutoj, a uz trenutno najpoznatije dizajnere koji vole boje, kao što su Alessandro Michele i Christopher John Rogers, tu tendenciju možemo očekivati i dalje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CJR 🌈 (@christopherjohnrogers)

Jarka je nova crna

Volimo boje, volimo odijela, a najviše ih volimo – zajedno. Iste osjećaje očito dijele i celebritiji koji su na ovogodišnjim crvenim tepisima nerijetko birali upravo ovu kombinaciju. Moramo priznati da obožavamo ženska odijela, ali ni muška izdanja nisu zaostajala u jarkoj paleti boja. Odabrali smo neke od najboljih lookova iz protekle godine!

jednobojna odijela

jednobojna odijela

jednobojna odijela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

jednobojna odijela

jednobojna odijela

jednobojna odijela

Foto: Kate Green/Dimitrios Kambouris/Rich Fury/Cindy Ord/Jamie McCarthy/Getty Images/Instagram