( ‘Yellow Vest’  protest, Pariz, France)

Izlozi na aveniji Champs-Élysées u Parizu uništeni su i opljačkani ove subote nakon 18. tjedna prosvjeda od strane žutih prsluka.

Snimke s BFM televizije prikazuju razbijene prozore Bossovih i Lacoste trgovina, kao i vandalizirani Fouquetov restoran koji je ispisan grafitima ‘Sarko je razbio sve’, što se odnosi na bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji je proslavio svoju predsjedničku pobjedu 2007. godine u skupom restoranu.
Christophe Castaner, ministar unutarnjih poslova osudio je nasilje na Twitteru rekavši da se maskirani ‘profesionalci destrukcije i nereda’ infiltriraju u prosvjed. Također zahtjeva jači policijski odgovor nakon subotnjeg uhićenja 44 prosvjednika.
Mišljenja je da su neki prosvjednici ‘ultra’ nasilni i spremni na uništenje, s obzirom na to da su neke trgovine opljačkane od strane 8.000 prosvjednika. Ovo je već 18. vikend kako su prosvjednici izašli na ulice potaknuti povećanjem poreza na benzin, da bi se pokret vrlo brzo pretvorio u masovni bunt protiv Macronove politike.