Najnovija Converse kolekcija za koju se predstavlja da će izaći sredinom kolovoza, bit će u potpuno napravljena od traper otpada. A po svim šuškanjima u modnim kuloarima, to je samo početak velikog preokreta koji čeka ovu gigantsku i kultnu kompaniju

Converse već dulje planira svoju izradu tenisica u potpunosti fokusirati na upcycling i održivost, međutim, koliko god želja i cilj bili hvalevrijedni, takav preokret u proizvodnji trajat će ipak neko duže vrijeme. Zato im je među prvim koracima linija održivih tenisica, koja će se pojaviti u prodaji u kolovozu, a radit će se o omiljenim Chuck Taylor modelima koji će ovog puta biti izrađeni takozvanom renew denim metodom.

Zbog toga bi svaki par trebao biti potpuno jedinstven jer se tkanina neće previše obrađivati kako bi se što manje zagađivao okoliš. I to je samo početak Converse plana da u budućnosti proizvodi milijune renew parova od različitih odbačenih materijala: od trapera, pamuka do PET plastike, i tako se pridružio sve većoj vojski brendova koji su odlučili krenuti zelenim putem. 

Ovu poruku uvelike pozdravljamo, jer osim što je potez sam po sebi dobrodošao, već smo se pitali gdje u toj priči Converse, poznata statement tenisica, kojoj je ovo možda najvažniji statement dosad.

Fotografije: Converse