Razmišljate li već o ljetu? Putovanja u susjedne zemlje privlače sve više pažnje jer realno sličnu količinu novaca potrebno je izdvojiti za odmor na Jadranu u sezoni, kao i za odmor u nekoj od susjednih država koje ozbiljno prednjače u turizmu

Grčka je svakako na ‘must visit’ listi, a nama osobno njen otok Hydra koji je pažnju privukao i zahvaljujući seriji Daisy Jones and The Six o kojoj smo vam nedavno pisali.

Hydra pripada Saronskim otocima i jedna je od omiljenih lokacija za odmor stanovnicima Atene. Na njemu nema ni automobila ni motora, a glavno prijevozno sredstvo su magarci koji su praktički njen zaštitni znak. Nalazi se na brežuljku i osvaja svojim pitoreskim krajolicima.

Daisy Jones is spomenute serije bira upravo ovo mjesto kao bijeg od popularnosti, stresnog života rock and rolla i izaziva emocije upravo zbog njegove ljepote, građevina i atmosfere koja ne potražuje ništa od svojih posjetitelja. Samo sunce, more i predivne plave uvale.

The Guardian je ovaj otok prozvao ‘otokom za sanjare’, otokom kojim možete šetati bosi, a omamit će vas miris njegovog bijelog cvijeća. Do njega se dolazi jedino brodom, nema aerodroma, a ne samo da nema motornih vozila, zabranjeni su i bicikli. To nije ni čudno kada broji tisuće i tisuće stepenica za koje se smatra da čuva vitalnost njegovih stanovnika.

Tako da ako trenutno istražujete gdje na put i spremni ste otići negdje sasvim novo, Hydra je svakako mjesto koje još uvijek nisu otkrili mnogi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hydra-guesthouses (@mimi_iliopoulou)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ɴᴇғɪ 🛵 (@nefeliously)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivian Giannakopoulou (@vivian__g_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tweaked Chic (@tweaked_chic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @slavomirkaa