Pronašli smo najljepše skrovite plaže za koje možda niste znali, ali ih morate posjetiti ovog ljeta.

Iako se sve više o njima piše i priča, i dalje spadaju u prekrasne male uvale koji vrijedi potražiti na hrvatskoj obali. Na ovim je mjestima moguć potpuni odmor daleko od velikih prenapučenih plaža.

Plaža Saplun, Otok Saplun

Za ovo morate potegnuti dosta daleko, ali vjerujte nam, radi se o jednom od čarobnijih mjesta hrvatskog mora i naš je izbor broj 1. Smješten blizu Lastova, zahtijeva barem jednu malu brodicu kako biste došli do njega, ali zbog blizine, zaista može biti i najmanja barka s motorom. A kad dođete tamo, prvo što će vam pasti na pamet je film Plava Laguna. Barem je nama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nature Park Lastovo Islands (@np_lastovoislands)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario (@dario___p)

Dubovica, Otok Hvar

Smještena kojih 8 km od grada Hvara, ova uvala je nevjerojatno pitoreskno mjesto koje nemojte nikako propustiti posjetiti. Osim predivnog mora i plaže, tu vas čeka i jedan genijalan beach bar, baš kao i jako dobra konoba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Hvar (@visithvar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

 

Pritišćina, Vis

“Što tražite kod plaže da biste je prozvali najljepšom? Da je malo izolirana od gužve, da nema prevelikih valova odnosno da vas štiti od vjetra i otvorenog mora, da je što plavija i što tirkiznija, je li tako? Takve se ljetne ljepotice najčešće nalaze na otocima, a jedan koji ih ima napretek je, naravno, Vis. A na južnoj strani otoka Visa nalazi se po mnogima jedna od najljepših viških uvala – Pritišćina.” pisali smo početkom srpnja o ovom malom otkriću. 

pritišćina vis

Vučine, Pelješac

Plaža Vučine smještena je niti 10ak minuta laganog hoda od poznatije Žuljane. No Vučina osim kristalno bistrog mora, skriva i pregršt prirodnog hlada borova. Mi smo se oduševili ovom plažom koja je idealna za obitelji zbog jako lijepog ulaza u more.

vučine pelješac

Žuljana, Pelješac

Još jedan adut Pelješca je plaža Žuljana, također i najveća plaža ovog malog mjesta. Iznimno ugodan ulazak u more sačinjen od vrlo sitnog oijeska te mogućnost odmora u hladu čini ju jednom od najpoželjnijih plaža za obitelji. i da, ne stane ih mnogo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Ston (@visitston)

Uvala Svitla, Ugljan

Ugljan ima pregršt skrovitih predivnih uvalica tirkiznog mora. Međutim Uvala Svitla je jedna od onih koja se izdvojila zbog posebnog dojma koji ostavlja. Nalazi se na južnoj strani otoka, oko 2 km od grada Kali i oko 3,5 km od grada Preko, a iz nje puca divan pogled na  Kornate.

Plaža Pasjača, Konavle

Ovu plažu nikako niste mogli propustiti na društvenim mrežama. A ne smijete je niti propustiti posjetiti. Smještena je u malom naselju Popovići, a da biste do nje došli, morate proći strmim i dugim stepenicama skrivenima iza visokih litica. Iako je dolazak i odlazak prava pustolovina, bivanje tamo je svijet za sebe. Svakako vrijedi truda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatska obala🌐 (@croatia.coast)

Mala Travna, Vis

Osim što ova mala plaža ima nevjerojatno tirkozno more, tu je smještena i jedna od najpoznatijih konoba na Visu. Kod Senka možete uživati u fantastičnoj hrani, čarobnoj atmosferi, pogledu, baciti se u more, popiti čašu vina i jednostavno, upijati ljepotu koja vas okružuje i – slaviti život. Boem poput njega, to bi najviše cijenio!

Žitna, Korčula

Žitna je duboka, dobro zaštićena uvala koje skriva jednu od najromantičnijih plaža na otoku Korčuli. Smještena samo nekoliko stotina metara od centra mjesta Zavalatica, plaža Žitna je lako dostupna te je omiljeno kupalište za posjetitelje Zavalatice i okolnih mjesta na otoku Korčuli, kao što su Čara i Smokvica. Iako je plaža dostupna automobilom, a iznad plaže se nalazi i mali parking, zbog blizine Zavalatice preporučamo kratku 10 minutnu šetnju kroz prirodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Mali bok, Cres

Otok Cres je poznat po svojim skrivenim uvalama i plažama. U malom mjestu Orlec, koje je smješteno nedaleko od grada Cresa, nalazi se prekrasna uvala Mali Bok. U toj se uvali nalazi šljunčana plaža s predivnim kristalno čistim morem, zaklonjena visokim stijenama koje donose i hlad. Put do plaže vodi strmom stazicom, no uloženi je trud oko dolaska svakako isplativ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domagoj Sever (@domagojsever)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Beritnica, Pag

Ova plaža smještena je na otoku Pagu, južno od malenog mjesta Metajna. Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene, a ta prirodna instalacija nezaboravan je prizor. Iznad plaže se uzdiže spektakularno penjalište Stogaj. Plaža je šljunčana a od Novalje je udaljena 12km.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena (@lenipops)

 

Velo Čelo, Krk

Osim što joj se može prići samo brodom, što je šljunčana i što se u blizini nalaze dvije špilje, taman dovoljno male za istraživanje, plaža se nalazi ispod veličanstvenih litica koje su i razlog zašto se Velo čelo još naziva i Golden Bay odnosno Zlatna plaža. Točnije, zbog njihove zlatne boje u pozadini ove prekrasne šljunčane plaže. Plaža se nalazi na južnom dijelu otoka Krka na pola puta između Punta i Stare Baške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihajić Mihael (@mihajicm)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZarkaR (@zharulja)

 

Betina Špilja, Dubrovnik

Iako vjerujemo da su male šanse da niste čuli za Betinu Špilju, zbog njezine skrovitosti nismo je mogli propustiti staviti na listu. Nemojte nikako smetnuti s uma da se do ove plaže dolazi samo brodićem, to jest kanuem. Baš zbog toga, tu ćete uvijek pronaći svoj mir i osamu, jer se ne odvaži svatko na ovakvu avanturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CuriMundo (@curimundoficial)

Foto: Instagrm