Pronašli smo najljepše skrovite plaže za koje možda niste znali, ali ih morate posjetiti ovog ljeta

 

Plaža Saplun, Otok Saplun

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario (@dario___p)


Za ovo morate potegnuti dosta daleko, ali vjerujte nam, radi se o jednom od čarobnijih mjesta hrvatskog mora i naš je izbor broj 1. Smješten blizu Lastova, zahtijeva barem jednu malu brodicu kako biste došli do njega, ali zbog blizine, zaista može biti i najmanja barka s motorom. A kad dođete tamo, prvo što će vam pasti na pamet je film Plava Laguna. Barem je nama. 

 

Dubovica, Otok Hvar

dubovica hvar

Smještena kojih 8 km od grada Hvara, ova uvala je nevjerojatno pitoreskno mjesto koje nemojte nikako propustiti posjetiti. Osim predivnog mora i plaže, tu vas čeka i jedan genijalan beach bar, baš kao i jako dobra konoba.

 

Pritišćina, Vis

pritišćina vis

“Što tražite kod plaže da biste je prozvali najljepšom? Da je malo izolirana od gužve, da nema prevelikih valova odnosno da vas štiti od vjetra i otvorenog mora, da je što plavija i što tirkiznija, je li tako? Takve se ljetne ljepotice najčešće nalaze na otocima, a jedan koji ih ima napretek je, naravno, Vis. A na južnoj strani otoka Visa nalazi se po mnogima jedna od najljepših viških uvala – Pritišćina.” pisali smo početkom srpnja o ovom malom otkriću. 

 

Vučine, Pelješac

vučine pelješac

Plaža Vučine smještena je niti 10ak minuta laganog hoda od poznatije Žuljane. No Vučina osim kristalno bistrog mora, skriva i pregršt prirodnog hlada borova. Mi smo se oduševili ovom plažom koja je idealna za obitelji zbog jako lijepog ulaza u more. 

 

Uvala Svitla, Ugljan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ena Sorić (@enasoric)

Ugljan ima pregršt skrovitih predivnih uvalica tirkiznog mora. Međutim Uvala Svitla je jedna od onih koja se izdvojila zbog posebnog dojma koji ostavlja. Nalazi se na južnoj strani otoka, oko 2 km od grada Kali i oko 3,5 km od grada Preko, a iz nje puca divan pogled na  Kornate.

 

Plaža Pasjača, Konavle

 

View this post on Instagram

 

A post shared by El Camino De Ana (@caminodeana)

Ovu plažu nikako niste mogli propustiti na društvenim mrežama. A ne smijete je niti propustiti posjetiti. Smještena je u malom naselju Popovići, a da biste do nje došli, morate proći strmim i dugim stepenicama skrivenima iza visokih litica. Iako je dolazak i odlazak prava pustolovina, bivanje tamo je svijet za sebe. Svakako vrijedi truda.

 

Betina Špilja, Dubrovnik

Iako vjerujemo da su male šanse da niste čuli za Betinu Špilju, zbog njezine skrovitosti nismo je mogli propustiti staviti na listu. Nemojte nikako smetnuti s uma da se do ove plaže dolazi samo brodićem, to jest kanuem. Baš zbog toga, tu ćete uvijek pronaći svoj mir i osamu, jer se ne odvaži svatko na ovakvu avanturu. 

 

Velo Čelo, Krk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sigfrid Zylfi (@sigfrid_z)

Osim što joj se može prići samo brodom, što je šljunčana i što se u blizini nalaze dvije špilje, taman dovoljno male za istraživanje, plaža se nalazi ispod veličanstvenih litica koje su i razlog zašto se Velo čelo još naziva i Golden Bay. Točnije, zbog njihove zlatne boje u pozadini ove prekrasne šljunčane plaže. Plaža se nalazi na južnom dijelu otoka Krka na pola puta između Punta i Stare Baške.

 

Beritnica, Pag

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TrulyCroatia Tours (@trulycroatia)

Ova plaža smještena je na otoku Pagu, južno od malenog mjesta Metajna. Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene, a ta prirodna instalacija nezaboravan je prizor. Iznad plaže se uzdiže spektakularno penjalište Stogaj. Plaža je šljunčana a od Novalje je udaljena 12km.

 

Mali bok, Cres

Otok Cres je poznat po svojim skrivenim uvalama i plažama. U malom mjestu Orlec, koje je smješteno nedaleko od grada Cresa, nalazi se prekrasna uvala Mali Bok. U toj se uvali nalazi šljunčana plaža s predivnim kristalno čistim morem, zaklonjena visokim stijenama koje donose i hlad. Put do plaže vodi strmom stazicom, no uloženi je trud oko dolaska svakako isplativ.

 

Žitna, Korčula

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petr Gola (@_petrgola_)

Žitna je duboka, dobro zaštićena uvala koje skriva jednu od najromantičnijih plaža na otoku Korčuli. Smještena samo nekoliko stotina metara od centra mjesta Zavalatica, plaža Žitna je lako dostupna te je omiljeno kupalište za posjetitelje Zavalatice i okolnih mjesta na otoku Korčuli, kao što su Čara i Smokvica. Iako je plaža dostupna automobilom, a iznad plaže se nalazi i mali parking, zbog blizine Zavalatice preporučamo kratku 10 minutnu šetnju kroz prirodu.

 

Mala Travna, Vis

Osim što ova mala plaža ima nevjerojatno tirkozno more, tu je smještena i jedna od najpoznatijih konoba na Visu. Kod Senka možete uživati u fantastičnoj hrani, čarobnoj atmosferi, pogledu, baciti se u more, popiti čašu vina i jednostavno, upijati ljepotu koja vas okružuje i – slaviti život. Boem poput njega, to bi najviše cijenio!