Smješten u skrovitoj hvarskoj uvali, i to jednoj od najljepših u Hrvatskoj, Duba beach bar zavodi vas fantastičnom glazbom, pogledom uz koji se vežu epiteti poput “raj na zemlji”, šarmantnim uređenjem te širokom ponudom šarenih pića. Niste se niti snašli, a već se radi o pravoj nezaboravnoj ljetnoj ljubavi, onoj kojoj se iznova vraćate, makar u mislima

Zašto toliko volimo otkrivati neka staro-nova mjesta i skrivene lokacije? Jer nam je najdraži ljetni koktel onaj koktel emocija koji doživimo kad za vrijeme slobodnih dana zakoračimo na ljepšu stranu života. Miks uzbuđenosti, spokoja i olakšanja sa shooterom energije sa strane. Na koju smo i zaboravili da je imamo. Nekad nam to pruža nezaboravan pogled, dangubljenje na idiličnoj plaži,  popodne provedeno s obitelji na nekom izletištu, a nekad dobar restoran ili bar u kojem se osjećamo kao doma do mjere da ga pretvorimo u dnevni boravak. Poput beach bara koji nam je ukrao srce ovog ljeta – Duba beach bar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dubovica Beach Bar* (@dubabeachbar)

Svega pet minuta vožnje autom od Hvara, u uvali Dubovica, ideja se kuhala polako.“Bar smo pokrenuli spontano i organski, u dvorištu naše kuće na moru”, kaže nam vlasnik Ivan Levak “Moja majka i naša dugogodišnja prijateljica (op.a. Diana Baketić i Matea Draganić) u toj su kući svojevremeno razvijale komade za svoju kolekciju kupaćih kostima, ono što danas znamo kao More Beachwear. U sklopu radione su imale suvenirnicu, na čiji smo ulaz u jednom trenutku stavili znak ‘coffee point’ za tada mnoge talijanske turiste, ne bi li ih približili ponudi suvenirnice.” 

I to je bio tek početak. Kako je lokacija Dubovice pomalo izolirana od ceste, to jest, trebat će vam kojih 10 minuta šetnje da dođete do ovog raja, Ivan kaže kako su i zbog toga tražili način kako što bolje udovoljiti posjetiteljima koji su si dali truda spustiti se do uvale. “Naši susjedi već desetljećima vode tradicionalnu konobu, pa smo htjeli ponuditi nešto što nedostaje. Slušali smo pomno i zapisivali što ljudi traže od nas pa sam nastavno na to, po povratku iz inozemstva optimizirao usluge i eksterijer.” I to je učinio na fantastičan način. “Cilj je bio stvoriti nenametljivi prostor za uživanje s ugodnom glazbom, koji će se što bolje uklopiti u Dubovicu”, kaže Ivan, inače također kreativac, ilustrator je i dizajner.

Duba Beach Bar interijer

Kad smo kod toga, s obzirom na količinu kreativnosti koja se smjestila u ovoj maloj uvali, ne čudi rezultat kojem se gosti iznova vraćaju. Jer iako je ova predivna lokacija sigurno veliki dio uspjeha, bez volje, kreativnih ideja i truda koji se ulaže u ponudu koja tamo goste i dočeka, teško da bi Duba od svog otvaranja 2018. bio okićen epitetima “rajski”, “super chill bar”, “najdraži”, “najbolji na Hvaru”…

Duba Beach Bar šank

Primjerice, znajući da je pozicija najveća prednost ovog bara, Ivan je u potpunosti ispoštovao okruženje i napravio bar sastavnim dijelom nje. Kako sam voli reći kad opisuje korake uređenja, ambijent im je “podarila sama priroda”. Drvo je osnovni materijal uređenja, a svi komadi su zapravo stari komadi namještaja iz kuće kojima je udahnut novi život.  Uz mekane jastuke koji se nalaze u gotovo svakom kutku, malo kojem gostu nije prva asocijacija da se nalazi na kakvoj palubi broda. Uz to, beach bar je skriven u gustom raslinju koji daje prirodni hlad, i uz česte povjetarce, to ga čini nezamjenjivom lokacijom za vrijeme ljetnih vrućina.

Spomenuti sklad s prirodom im je od iznimne važnosti, te zato u suradnji s hvarskim komunalnim uredom svakodnevno recikliraju otpad i čiste plažu svako jutro od plastike!

Duba Beach Bar kokteli

Šarena pića na rajskoj plaži

Što će vas tamo dočekati kad se ugodno smjestite za dnevno ljenčarenje? U ponudi se može naći svježi sok od lubenica iz Metkovića, limunada od hvarskih limuna, domaći ledeni čaj od mente iz uvale, “susjedov Rosé”, Mojito na koji je Ivan najponosniji, ledena kava koja se veže za barem polovicu hvalospjeva u recenzijama, talijanski espresso, banana milkshake za najmlađe…

Duba Beach Bar mojito

 A kako bi postigli maksimalni užitak gostiju te da se osjećaju kao jedno s prirodom koja okružuje terasu, znali su da je od iznimne važnosti i glazba koja se pušta. “Najčešće puštamo ugodne playliste koje nam pripremaju naši dragi prijatelji iz Burek produkcije, Imogen recordsa i Whateveresta” objašnjava nam Ivan i stavlja nam zadnju kvačicu pored uvjeta koji nam treba ispuniti savršeni beach bar. 

Duba Beach Bar kava

Nemamo što dodati osim – vidimo se u Duba beach baru ovog ljeta!

Naslovna fotografija: Ruder Novak-Mikulić