Otac Britney Spears, Jamie, pristao je odstupiti s konzervatorskog staža svoje kćeri. Je li gotova priča kad je o pjevačicinom ocu riječ ili ćemo vidjeti još sudskih epiloga?

Rasplet događaja velika je pobjeda za međunarodnu pop zvijezdu, koja je već 13 godina pod konzervatorskim nadzorom, otkad je Spears svoju slavnu kćer stavio pod taj aranžman po nalogu suda 2008. godine, kada je doživjela slom živaca u javnosti. No, tijekom 13 godina, Britney je bila dovoljno sposobna za nastupe, turneje, održavanje rezidencije u Las Vegasu i zaradu od stotina milijuna dolara. Istovremeno, bila je i dalje pod stalnim nadzorom konzervatorija, a da je nešto čudno, primijetili su njezini obožavatelji, koji su i pokrenuli cijelu #FreeBritney inicijativu.

(Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Nakon dugogodišnje šutnje i brojnih javnih protesta njezinih obožavatelja, ovoga ljeta konačno je dala svoj iskaz i zahtijevala od suca da njezinog oca ukloni s konzervatorskog mjesta, a čak je i rekla sudu da želi “podnijeti tužbu” protiv svog oca zbog “zlostavljanja konzervatorstva”, te da ga želi vidjeti u zatvoru.

Navodi koje je pjevačica izgovorila bili su u najmanju ruku eksplozivni, poput toga da joj otac i konzervatori nisu dopustili da ukloni spiralu, unatoč želji da se uda i ima još jedno dijete. Tvrdila je i da joj otac nije dopustio da se vozi s autom u autu sa svojim dečkom, posjećuje prijatelje koji žive u blizini ili bira šta želi jesti ili piti bilo kojeg dana.

Odluku njezina oca da se povuče pjevačicin novi odvjetnik Matthew Rosengart hvali kao “veliku pobjedu”. U četvrtak je Jamie Spears na Višem sudu u Los Angelesu podnio svoj odgovor na pjevačicinu molbu za suspenziju, objavivši svoju odluku da se povuče. 

Početkom godine izašao je i dokumentarni fim “Framing Britney Spears” koji je pokazao koliko su javnost, a ponajviše medij, odgovorni za njezin slom

U njegovom podnesku također se navodi da je morao dovršiti određena pitanja prije nego što je mogao predati uzde. “Kad se ta pitanja riješe, gospodin Spears će biti u mogućnosti odstupiti”, stoji u sudskom dokumentu. “Ali ne postoje hitne okolnosti koje opravdavaju trenutnu suspenziju gospodina Spearsa.”

Odvjetnik Jamieja Spearsu navodi “javnu bitku sa svojom kćeri” kao razlog za odstupanje, ali navodi kako “nema stvarnih razloga za njegovu suspenziju ili uklanjanje”.

“Ipak, iako je gospodin Spears neprestana meta neopravdanih napada, on ne vjeruje da bi javna bitka s njegovom kćeri oko konzervatorstva bila u njezinom najboljem interesu.”

nastavlja se s podnošenjem zahtjeva. “Ovo je velika pobjeda za Britney Spears i još jedan korak ka pravdi”, kaže odvjetnik pop zvijezde Rosengart u izjavi do koje je došao Variety, pridodavši da su nezadovoljni izjavom koju je podnio otac pjevačice. 

“Zadovoljni smo što su gospodin Spears i njegov odvjetnik danas u podnesku priznali da ga se mora ukloniti. Razočarani smo, međutim, zbog njihovih stalnih sramotnih i prijekornih napada na gospođu Spears i druge”, kaže Rosengartova izjava.

“Radujemo se nastavku naše energične istrage o ponašanju gospodina Spearsa i drugih u posljednjih 13 godina, dok je on ubrao milijune dolara s imanja svoje kćeri, a ja se radujem što ću podnijeti zakletvu gospodina Spearsa u bliskoj budućnosti ”, dodaje Rosengart. Naime, Rosengart je za Variety izrijekom potvrdio da namjerava istražiti Spearsovo ponašanje u posljednjih 13 godina te ga planira dovesti na sud. 

“U međuvremenu, umjesto da lažno optužuje i jeftino puca na svoju kćer, gospodin Spears bi trebao šutjeti i odmah se povući.” 

Samo u posljednja dva mjeseca u situaciji oko slobode Britney Spears bilo više pomaka nego što je to bilo u više od desetljeća: osim što joj je odobren vlastiti odvjetnik Rosengart, on je i  javno optužio Britneynog oca da je raspršio njezino višemilijunsko bogatstvo. Također je tvrdio da Jamie ne dozvoljava svojoj 39-godišnjoj kćeri da ode na odmor na Havaje sa svojim “vlastitim, teško zarađenim novcem”. Otac Britney Spears je odbacio ove optužbe, a prethodno je porekao sve i sva nedjela, rekavši da mu je “jedina motivacija bila njegova bezuvjetna ljubav prema kćeri i žestoka želja da je zaštiti od onih koji je pokušavaju iskoristiti”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Iako je ovo uistinu velika pobjeda, jasno je da nije riječ o epilogu. Britney Spears i dalje nije dobila zadovoljštinu kakva priliči – nije dokazano da je sposobna samostalno raspolagati novcem, prvenstveno jer njezin otac kroz odvjetnički tim sustavno govori da je konzervatorij u njezinom najboljem interesu. Govori li to jer želi izbjeći sud i odgovarati na optužbe o nestanku milijuna dolara s pjevačicinog računa, ili zato što postoji nešto treće – čini se da ćemo saznavati tijekom sljedećih godina. Nadamo se, ako ništa, da Britney Spears neće morati ići po sudovima još cijelo jedno desetljeće, kao i to da je neće pratiti papparazzi u stopu dok pokušava konačno živjeti svoj život.

 

Foto: Kevin Dietsch/Getty Images Entertainment via Getty Images