Nakon što je cijeli slučaj dobio pažnju javnosti, zarotirao #FreeBritney pokret i dokumentarni film, konačno se situacija razvija u korist pjevačice

Jamie Spears već 12 godina kontrolira financijske poslove svoje kćeri, ali pjevačica je nedavno nagovijestila da želi uklanjanje njegove kontrole. Stoga se u studenom donijela odluka da će to pravo popola dijeliti s privatnom skrbničkom tvrtkom, zbog čega je otac Britney Spears uložio žalbu i zahtijevao povratak financijske kontrole. Odvjetnik koji zastupa Britney Spears, Samuel D Ingham III, ranije je izjavio da se pjevačica “boji” svog oca i da ne želi da on kontrolira njezine financije i karijeru, što je ponovio u četvrtak na sudu. Sutkinja iz Los Angelesa Brenda Penny je u četvrtak odbila zahtjev oca Britney Spears za većom kontrolom nad financijama Britney Spears, što znači da konzervatorsko pravo, odnosno pravo na upravljanje novcem pjevačice sada Jamie nastavlja dijeliti s privatnom skrbničkom tvrtkom Bessemer Trust.

Podržavatelji pjevačice Britney Spears okupili su se ispred suda tijekom saslušanja u Los Angelesu, SAD, 11. veljače 2021.

Cijeli događaj nije prošao bez obožavatelja, koji su se okupili u četvrtak ispred suda s ”Free Britney” natpisima, a interes za slučaj je porastao nakon nedavnog objavljivanja dokumentarnog filma iz produkcije The New York Timesa, koji je usredotočen na sukob oko starateljstva pjevačice, ali i toksičnog okruženja i maltretiranja koji je pjevačica trpjela godinama od strane medija. Britney Spears nije nastupala uživo više od dvije godine i inzistira da se to neće promijeniti sve dok njezin otac ne bude prisiljen odreći se kontrole nad njezinom karijerom. Pravna bitka oko pjevačicine osobne dobrobiti i financija nastavlja se sredinom ožujka, kad je zakazano sljedeće ročište.

Foto: Reuters