Ako ste gledali epizodu Black Mirrora “Rachel, Jack and Ashley Too”, slučaj Britney Spears činit će se kao deja vu. O strogom konzervatoriju koji je već godinama predmet priča, jednog dokumentarnog filma, kao i inicijator #freebritney pokreta, napokon je progovorila i sama Britney

Prvi put progovorivši o uvjetima u kojima živi, Britney je ujedno zatražila da to bude otvoreni sud, kako bi “stala na kraj lažima oca Jamieja”. Kako se i očekivalo, optužila je oca da ju je kontrolirao “100,000 %” i da želi da ovaj odnos prestane.

“Traumatizirana sam. Samo želim svoj život natrag. Imam pravo na njega. Radila sam cijeli svoj život. Imam pravo na pauzu od dvije-tri godine.” rekla je Britney dodavši da je odlična u onome što radi i da zaslužuje imati i trošiti svoj vlastiti novac. Ali i krenuti dalje sa životom. Želi imati još jedno dijete sa sadašnjim partnerom ali to ne može jer joj konzervatorij brani izvaditi IUD (trajno kontraceptivno sredstvo). “Želim se vjenčati i imati dijete. Ali trenutno u sebi imam IUD koje mi to onemogućava, a konzervatorij mi ne dopušta da odem kod doktora da ga izvadi.” 

Također je dodala da je njezinom partneru zabranjeno da voziti je u autu, da joj se brani vidjeti s nekim prijateljima te je direktno prozvala svog oca za emocionalni sadizam. “Obožavao je imati kontrolu nad time koliko će povrijediti svoju kćer”, rekla je, te dodala da je u jednom trenutku plakala sat vremena na telefon, a u čemu je on “uživao” jer “uživa imati kontrolu nad nekime toliko moćnim poput nje.”

Scott Gries/ImageDirect/Getty Images

“Lagala sam i govorila svijetu da sam OK i sretna” te je usporedila svoj slučaj s trgovinom ljudima jer nije imala kontrolu nad svojim financijama i nikakvu nezavisnost. “Ljudi koji su mi to napravili ne bi smjeli tako lako odšetati. U jednom trenutku su mi prijetili da će me tužiti ako ne nastupim 2018. Bilo je to vrlo zastrašujuće… Nisam ovdje da bi bila nečiji rob.”

REUTERS/Mike Blake/Getty Images

Čak su se i ona najgora nagađanja pokazala točnima. Britney je eksplicitno optužila oca i tim iza njega da su je prisiljivali uzimati litijum, uobičajno lijekove za bipolarne poremećaje, ali do razine da se osjećala pijano i s nemogućnošću normalnog sudjelovanja u svakodnevici. “Ovaj konzervatorij mi čini više lošeg nego dobro”, rekla je. Umjesto svog oca, na toj poziciji želi suradnicu Jodi Montgomery koja u tome ima dugogodišnje iskustvo.

Osim što je stravično samo iskustvo, ono što također upada u oči je spominjano “bogatstvo od 60 milijuna dolara”, što se čini neproporcionalno malim za zvijezdu Britney kalibra. Radi se o zvijezdi s karijerom od 30 godina, koja je prodala više od 150 milijuna albuma, imala 10 svjetskih turnera, bila rezident u LAs Vegasu pune četiri godine, što je završilo još jednom turnejom koja je zaradila 140 milijuna dolara. Zarađuje milijune dolara od sponzorskih ugovora, od čega je samo 19 mirisa. Od toga,  dobiva tjednu naknadu od 2.000 dolara, dok njezin otac ima mjesečnu plaću 16.000 dolara. Iako nije smatrana sposobnom da vodi svoje poslove, smatrana je odgovornom da plaća pravne troškove za sebe i svog oca. Nadamo se da će se uskoro pokrenuti i taj dio priče – gdje su nestali milijuni najveće pop zvijezde u novijoj povijesti?