Pandemija je home office učinila gotovo standardnim načinom rada, a ovo je razdoblje zabilježio i veliki porast interesa za estetsku kirurgiju. 2020. i 2021. godina su bile značajne za različite zahvate i tretmane lica, a zanimanje za njih ne jenjava ni u 2022. Dijelom je to zbog rasta popularnosti estetske kirurgije, ali i zbog toga što se beauty entuzijasti okreću neinvazivnim, bezbolnim postupcima kako bi dodatno istaknuli svoju prirodnu ljepotu

Švedski beauty-tech brend FOREO izvijestio je o velikom rastu potražnje za svojim nagrađivanim skin-tech uređajima. Jedna kategorija se posebno istaknula kao predvodnica revolucije ljepote – donijevši cijeloj beauty industriji dugo očekivani face-lift. 

“U usporedbi s estetskom kirurgijom, beauty proizvodi su se oduvijek smatrali blažima, s ograničenim potencijalom za vidljive promjene. Međutim, cijela industrija ljepote se jako brzo razvija, a beauty-tech preuzima glavnu riječ s proizvodima koji imaju ozbiljnu snagu i donose nevjerojatne rezultate”, objašnjava Igor Spina, generalni menadžer tvrtke FOREO za Južnu Europu. 

Foreo BEAR mint

Nastavlja: “To ne znači da Foreov beauty-tech može zamijeniti specifične kirurške zahvate, iako su rezultati korištenja naših proizvoda jasno vidljivi, brzi i bezbolni. Dok će operacija podići i učvrstiti vašu kožu te očito utjecati na vaš izgled, neće vas osloboditi bora oko usta ili poboljšati zdravlje vaše kože – naš BEAR sigurno hoće, a uz to će učvrstiti mišiće lica i osigurati mu lifting bez ikakvih bolova.  

Mikrostruja postoji već dvjesto godina, ali njezina primjena u svijetu ljepotu je započela 1980. Kao i kod mnogih drugih tehnologija koje danas koristimo, upotreba mikrostruje u industriji ljepote dogodila se slučajno zahvaljujući Carlu Matteucciju, talijanskom fizičaru, neurofiziologu i pioniru bioelektričnosti, koji je otkrio da naša tijela oslobađaju energiju kada su ozlijeđena.

Zbog svoje sposobnosti 250% do 350% bržeg zacjeljivanja, mikrostruja je postala učinkovit tretman za regeneraciju rana i prijeloma mekog tkiva i kostiju. Kasnije je ova tehnologija korištena za liječenje Bellove paralize, kada je njezin potencijal za primjenu u beauty industriji postao očit.

“Kad je riječ o anti-age njezi, BEAR je naš najimpresivniji izum do sada. Iako mikrostrujna tehnologija nije toliko nova, implementacija mikrostruje u Foreo BEAR je uistinu revolucionarna. Ono što naš uređaj čini neusporedivim među konkurentima je Anti-Shock System™, jedinstvena integrirana tehnologija – koja automatski prilagođava intenzitet mikro-struje, garantirajući maksimalnu sigurnost i vrhunske rezultate. BEAR analizira vašu kožu, prikuplja podatke o njoj i u potpunosti joj se prilagođava kako bi osigurao personaliziranu i učinkovitu njegu za njezine specifične potrebe. Ovdje zaista govorimo o umjetnoj inteligenciji,” objašnjava Anika Sekhri, FOREO Product Marketing Manager. 

Uz FOREO proizvode, vrhunske skincare rezultate možete postići u udobnosti vašeg doma, što znači da vam mjesečni odlasci u salone više neće biti potrebni. Osim novca, BEAR i BEAR mini štede i vaše vrijeme – samo 3 minute dnevno su dovoljne da vaša koža bude zdrava, čvrsta i lijepa. BEAR kombinira dvije mikrostrujne sfere, koje usmjeravaju mikrostruju na veće površine kože, s prepoznatljivim T-sonic pulsacijama, koje donose niskofrekventnu masažu duboko ispod površine kože – za stimulaciju protoka krvi, vraćenje čvrstoće i elastičnost te smanjenje vidljivih znakova starenja. 

Foreo BEAR mint

BEAR mini je savršen uvod u mikrostrujne tretmane, a ovaj maleni uređaj ima 3 mikrostrujna intenziteta za tretiranje više od 65 mišića lica i vrata. Savršeno se prilagođava svim konturama lica i prikladan je za svaki tip i dob kože. Kako biste iz vašeg tretmana izvukli maksimum, BEAR i BEAR mini koristite uz hidratantni SERUM SERUM SERUM, koji kombinira antioksidativnu moć skvalana i hidratantna svojstva hijaluronske kiseline. Lagan je, obnavljajući i hidratizirajući, a njegova formula s mikrokapsulama omogućuje dubinsku apsorpciju vrhunskih sastojaka te dugotrajan sjaj kože.  

Iako ne mislimo da beauty-tech uređaji mogu u potpunosti iskorijeniti potrebu za estetskom kirurgijom, svakako vidimo da se beauty-tech brzo razvija i predstavlja veliki dio anti age tržišta. Ne samo da potrošači prepoznaju kvalitetu i vrhunske rezultate koje donosi, oni cijene neinvazivne tretmane koji, u usporedbi s bolnim kirurškim zahvatima, donose odlične rezultate u bezbolnim i opuštajućim tretmanima. Od 1960-ih, kad je estetska kirurgija postala mainstream, vjerovalo se da su bolne i skupe operacije jedini način da našoj koži vratimo mladost. Stanje se svakako mijenja, a 2022. donosi potpuno novi pogled na ljepotu, onu koja se odnosi na brigu o sebi i dobar osjećaj u vlastitoj koži. 

FOREO BEAR i BEAR mini su dostupni na Douglas, Martimex, Sancta Domenica, FABU spot i Tehno mag prodajnim mjestima i webshopu.