Iako je tijelo važno njegovati tijekom cijele godine jer samo se tako dugoročno mogu vidjeti rezultati, u zimskim danima posebice je važno održavati dobre navike. Za one koji žele još bolje rezultate nego inače, tu su različiti kozmetički tretmani za tijelo. Otkrili smo najpopularnije!

Danas više nego ikada prije veliki broj ljudi osviješten je kada je u pitanju briga za zdravlje te njega lica i tijela. Svatko ima svoju skincare rutinu u više koraka, svoj način prehrane ili pak svoj režim vježbanja. Ipak, krajem godine različite ustaljene i zdrave navike često ostanu zanemarene. Blagdanska gužva donosi pretjeranu konzumaciju hrane i pića te manjak tjelesne aktivnosti koji imaju velik utjecaj na izgled naše kože. Povišen unos soli, alkohola i gaziranih pića izazivaju zadržavanje vode u tijelu, otečenost i općenito osjećaj težine u tijelu. Nakon što smo saznali koji su to trenutno najpopularniji tretmani za lice, isto smo provjerili i za tijelo. Evo što su nam otkrili iz četiri zagrebačka kozmetička salona!

tretmani za tijelo

Lambris beauty&spa

Jedan od najpopularnijih i najučinkovitijih tretmana za tijelo u Lambrisu je tretman BIOSHAPE aparatom. To je medicinsko-kozmetički aparat koji radi na principu infracrvenog lasera, vakuuma, valjka i radiofrekvencije. Tretmani su bezbolni, učinkoviti i mogu se kombinirati s drugim tretmanima poput anticelulitnih masaža, mezoterapije, termodeke, bodywrappinga i mnogih drugih, ovisno o cilju kojeg želimo postići. Tretmani BIOSHAPE aparatom preporučuju se svima koji žele učiniti nešto više za svoje tijelo i osjećati se ugodno u svojoj koži, kao i za održavanje lijepe i njegovane kože lica i tijela.

„Primjenjujemo ga kod smanjivanja obujma, obikovanja tijela, zatezanja opuštene kože, topljenja masnih stanica i uništavanje celulita, kao i poticanja kože za stvaranjem novog kolagena i bolje cirkulacije. Nakon tretmana koža je zategnutija, tkivo je čvršće, a lifting efekt vidljiv je odmah, zbog čega je tretman BIOSHAPE aparatom jako popularan među našim klijentima.“

tretmani za tijelo

Kozmetički salon Kala

Kristina Siladi iz omiljene Kale otkrila nam je da klijenti obožavaju tretman reshapinga tijela uz pomoć Futura Pro Ultratone aparata. Ultratone Futura Pro Bioenergy sistem ujedinjuje biosimulaciju, mikrostrujanja i ultrazvučni prijenos, a programi su specijalno formulirani za postizanje poboljšanja svih potreba za tijelo i lice. Ultratone ima mnogo funkcija, a može se koristiti u kozmetičke svrhe za izrazito gubljenje obujma, anticelulitne terapije, anti-ageing i drugo. Uz to se može koristiti i za razne masaže, oblikovanje tijela, rehabilitaciju i ultrazvuk ili njegu nakon porođaja. Ovaj aparat je proizvod dizajna, istraživanja i visoke tehnologije i sinonim je za kvalitetu, pozdanost i garantirane rezultate.

tretmani za tijelo

IM Estetica

Najpopularniji zimski tretman u salonu IM Estetica je DETOX BODY tretman koji traje dva sata. Tretman obuhvaća dubinski piling kože tijela, maderoterapiju, detox masku na bazi algi i body wrap. Tretman započinje dubinskim pilingom koji sadrži koštice masline, morsku sol i kofein. Ovaj piling idealna je mješavina koja odstranjuje mrtve stanice, detoksicira kožu i potiče ju na samoregeneraciju. Zatim slijedi maderoterapija, tehnika oblikovanja tijela i razbijanja celulita koja se radi pomoću nekoliko vrsta drvenih valjaka.

„Valjcima ponavljamo seriju pokreta koji potiču limfni sustav na izbacivanje toksina, potičemo cirkulaciju, zatežemo kožu, i ono što je najbitnije – razbijamo narančinu koru“, rekla nam je Irena Marković.

maderoterapija

Nakon maderoterapije nanosi se maska na bazi algi koja zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima učinkovito pomaže u razgradnji masnih naslaga, zatezanju kože i detoksu. Alge su superhrana, bogate su vitaminima i mineralima i nezaobilazan su sastojak u borbi protiv celulita. Tretman završava body wrappingom, odnosno umatanjem tijela posebnom folijom kako bi se pospješila penetracija aktivnih sastojaka duboko u tkivo, eliminirao višak tekućine u tijelu i potaknula cirkulacija.

Kozmetički salon De luxe

„Svake godine ponavljamo kako za borbu s nakupljenim viškom kilograma ne treba čekati toplije dane pa su oni najdiscipliraniji već sad krenuli s vježbanjem i tretmanima za oblikovanje tijela“, naglašava Antonija Tretinjak iz De luxa.

Trenutno najtraženiji tretman u ovom salonu je Med² Contour, kojim se vrlo uspješno razbijaju tvrdoglave masne nakupine i to točno na zonama koje su problematične. To su primjerice trbuh, donji dijela leđa ili jahaće hlačice. Tretman radi na principu ultrazvučnog rastvaranja masnih stanica i oslobađanja njihovog sadržaja putem limfnog sustava, a rado ga se odabire su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana!

Tu je i Tesla sculptor koji dokazuje da vježbanje može biti ugodno. Ovaj elektromagnetski stimulator mišića najnovije generacije umjesto vas može odraditi 36 000 kontrakcija mišića u pola sata. Mišiće stimulira ugodnim električnim impulsima koji dovode do rasta mišića, intenzivnog toniranja i definicije, ali i povećanja snage te mišićne izdržljivosti. Zahvaljujući različitim programima, prilagođava se individualnim potrebama i djeluje ciljano. Oba tretmana, osim ženama, interesantna su i muškarcima koji žele raditi na smanjenju obujma i učvršćivanju mišića.

kozmetički tretmani za tijelo

 

Foto: Unsplash/kozmetički saloni De luxe i Kala