Vjerojatno ste primijetili da je ova godina jedna od smjelijih i šarolikijih kad je riječ o make-upu. Evo što smo preuzeli od 80-ih i 90-ih i nosimo sa sobom i ove jeseni

Ako volite malo začiniti svoj svakodnevni look, možete uvijek naučiti kako ocrtati fantastičan cat eye look ili otkriti koji je shimmer sada “in”. Svakako, složit ćete se s nama da je u posljednjih nekoliko godina ovo najšarolikije razdoblje i stvoreno za eksperimentiranje. Bilo da želite dati hommage grungeu ili flower poweru, postoji toliko kreativnih modernih verzija raznih ikonskih lookova da praktički možete svaki dan potpuno promijeniti stil.

Iako se čini da trendovi samo naviru, ipak su se pojedini iskristalizirali i brojni stručnjaci smatraju da će biti dominantni ove jeseni i zime. Mi smo popisali njih par da možete odnekud krenuti!

Glossy

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madelaine Petsch (@madelame)

Ako ste uvijek obožavali sjajila, sada ste došli na svoje. Nose se prozirni ili začinjeni mat ružem ispod, a možete i uzeti onaj sa šljokicama ako ste već raspoloženi evocirati disco kraljicu u sebi. Što više, to bolje – a nijansa je na vama. Uz to, hidratiziraju usne koje će vam biti zahvalne jer ih štitite od vjetra. 

Razuzdane linije

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Ovaj ste trend možda već uočili da ga obožavaju poznate osobe u bijeloj tuš verziji. No zapravo se potiču i razne boje, i linije. Ovisi i o obliku vaših očiju, ali i preferencija.

Post-summer glow

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Ove je godine bilo teže oprostiti se od ljeta nego ikada, a i trendovi to pokazuju. Na obraze stavite malo smeđijih i zlatnijih nijansi koje će naglasiti vaš ten i dati mu osunčan izgled. Naravno, prošli smo razdoblje sestara Kardashian i ne traži se zapečeni look. Što manje, to bolje.

Naglašene oči

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

I to ne bilo kako. Prednost se daje kričavijim nijansama, a može se iskombinirati i više od dvije nijanse. Komplementarne zelena i crvena? Narančasta i žuta? Čini se da nema previše pravila.

Povratak ruža

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOBI MAKEUP (@tobimakeup)

Vraćaju se snažni, definirajući tonovi. Crvena, smeđa, čak i tamnozelena… Bitno je da bude naglasak na usnama. 

Prirodne obrve

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne)

Ovo nam je možda jedan od najdražih trendova, koji daje stalno prirodnim obrvama poseban prostor. Ovaj put su začešljane prema gore i daju pravi wow efekt koji daje dodatak naglasak na oči. Malo jačeg ruža, začešljane obrve i maskara… I gotovi ste!

 

Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Entertainment via Getty Images