Jedan od glavnih beauty trendova koje je Pinterest predvidio za ovu godinu je skinimalism – spoj prirodne ljepote i koncepta ‘slow beautyja’.

Ako smo nešto naučili u ovoj godini to je kako su one istinske prave vrijednosti – jedine prave vrijednosti. Bliski nam ljudi, kroz nad glavom, zdravlje, prehrana. Cijeli niz vrijednosti koji smo uzimali zdravo za gotovo zasjeo je na prva mjesta liste prioriteta, među kojima je svakako i zdravlje. Zdravlje našeg tijela i zdravlje naše kože. Tako smo uvlačenjem u trenirke prednost dali i skincareu te zdravom prirodnom izgledu kože, nasuprot ocrtanim obrvama i umjetnim trepavicama.

Pinterest je upravo ta nova ponašanja svrstao u jedan novi trend, trend koji će obilježiti ovu novu 2021. godinu. Skinimalism – spora ljepota, prirodna koža i chic beauty rutine bez previše truda. Neki od najčešće traženih termina na Pinterestu tako su sljedeći: ‘kako ostvariti prirodni sjaj na licu’, ‘yoga vježbe za lice’, ‘home-made kozmetika’ i ‘maska za lice od aloe vere’ i ‘prirodni svakodnevni make-up’.

To znači i oproštaj od nekad trendi skincare rutina u 12 koraka, dobrodošlicu clean beauty proizvodima bez štetnih sastojaka i utjecaja na žensko zdravlje, kreiranje svježeg i zdravog beauty looka koji će funkcionirati u trenutnim svakodnevnim prilikama ili na Zoom pozivu. Možda ste neke od ovih trendova već implementirali u svoju svakodnevnicu, a ako niste, 2021. godina svakako je vrijeme za to.

Foto: Unsplash