Napokon ste se odlučili za uređivanje obrva? Imamo niz prijedloga kako i odakle krenuti

U danima make-upa iza i ispred nas (jer tko želi nositi šminku ljeti), obrve dobivaju na pozornosti. One su okvir lica, zahvaljujući njima možemo si priuštiti no make-up look, a kako bi bile savršene, potrebna nam je i mala, profesionalna pomoć. Mi ćemo se danas ovdje osvrnuti na prirodni izgled obrva te kako, korak po korak, pronaći odgovarajuću njegu za njih.

Ulja, serumi i sapuni za obrve

Za početak – ostavite obrve na miru. Tako je – živimo u vrijeme zdravih, prirodnih i moćnih obrva tako da ovaj vodič započinjemo s jednostavnim savjetom – prestanite čupati svoje obrve. Umjesto toga, posvetite se njihovoj njezi i u skincare rutinu uključite serum za rast obrva ili ricinusovo ulje koje će također pomoći u njihovom rastu. Svaku večer nanesite željeni proizvod i pođite na spavanje. Preko dana njegujte obrve prozirnim njegujućim gelom ili sapunom za obrve – novim must-haveom u njezi obrva.

Threading obrva

Threading obrva pronaći ćete u kozmetičkim salonima ili onima specijaliziranima za uređenje obrva. Radi se o uklanjanju dlačica koncem nakon što se obrvama odredi odgovarajući oblik. Ovo vam je kao manikura kad bismo govorili o noktima, osnovica za lijepe i njegovane obrve koje odgovaraju vašem licu. Uz to, možete se i odvažiti na bojenje te ih potamniti za nijansu ili dvije. Threading obrva ponavlja se jednom mjesečno.

Browlifting

Ako ste spremni za korak više i želite malo više istaknuti svoje obrve, u trendu je browlifting, tretman koji također možete pronaći u kozmetičkim salonima. Radi se doslovce o podizanju dlačica obrva u smjeru prema gore, zbog čega one izgledaju istaknutije i uvijek uredno počešljane.

Ombre Brows

Za žene koje vole uistinu pravilno ocrtane obrve, ali i dojam olovke na obrvama, ovdje se radi o vrsti trajne šminke koja odlično i vrlo prirodno imitira izgled sjenila ili sjenčanja. Ova tehnika je idealna za sve – i one koji žele prirodne obrve i samo malo ih naglasiti i za one koji žele dramatičnije, tamnije i deblje obrve. Efekt traje 1-2 godine.

Microblading

Microblading je apliciranje pigmenta mikroiglicama koja simulira prirodan izgled dlačica različitih dužina i debljina. U ovoj metodi ne koristi se aparat već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Obrva dobiva potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cijela obrva, već se posebnom tehnikom iscrtavanja dobiva izgled tankih i zakrivljenih dlačica u prirodnom smjeru rasta. Tretman drži 1-2 godine, no mora se svakih mjesec dana malo obnavljati.

Cover foto @soapbrows