Nekoliko dana prije Božića stigla je druga sezona serije Emily u Parizu koja je nakon prve sezone dobila pomiješane kritike, ali i stekla vjernu publiku koja je jedva dočekala nastavke

Svi već dobro znamo da je ovo serija koja počiva na laganoj tematici i odvažnoj modi, a ovih blagdana Emily u Parizu ponovno nam je donijela potrebnu dozu eskapizma. Već je prva sezona ostavila veliki trag u pop-kulturnoj sferi, a druga ju je samo potvrdila, ali ipak ne bez kontroverzi. Evo nekoliko činjenica o seriji koje bi vas mogle zaintrigirati i navesti da ju pogledate (ako već niste)!

Utjecaj na modne trendove

Prva sezona donijela je puno komentara na modne odabire i nekoliko stilskih heroina koje smo jedva dočekali ponovno gledati na ekranima. Ipak, dvije prijateljice (jesu li?) koje predstavljaju suprotnosti vjerojatno ostavljaju najveći dojam. Emily je ona hrabra koja neustrašivo kombinira boje, uzorke i krojeve i donosi pravi glasni, američki statement, a Camille predstavlja ležernu i kul francusku jednostavnost koju ipak preferira većina. Da ova serija ima utjecaj na modne trendove dokazuje činjenica da se nakon nove epizode u kojoj se Emily pojavljuje u haljini s uzorkom srca pretraživanje upravo tog motiva povećalo za čak 733 posto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

Kostimografkinja serije Marylin Fitoussi najavila je i neke ideje za potencijalnu sljedeću sezonu. Naime, priznala je kako joj je san da se kostimi iz prve sezone recikliraju i stvore novi. Time je još jednom potvrdila kako je trend reweara, reciklaže i održivosti zaista na snazi.

Novi muški protagonist

Gabriel, tko je to? Bez brige, još uvijek je veliki dio serije, ali moramo priznati da nam se novo pojačanje u obliku Alfieja, odnosno glumca Luciena Leona Laviscounta, poprilično svidjelo. Iako je i ovaj lik predstavljen kroz bezbrojne klišeje o Britancima, donio je novu svježinu i dinamiku u već dobro poznatu grupu omiljenih likova. Vidjet ćemo ostaje li u postavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucien Leon Laviscount (@its_lucien)

Koliko stereotipa je previše stereotipa?

Baš kao što je u prvoj sezoni dominantno počivala na stereotipu o Francuzima, ove se sezone serija nespretno spotaknula na drugi. Među novim likovima u seriji nalazi se i Petra, Ukrajinka koja s Emily pohađa satove francuskog jezika, a koja je predstavljena kao poprilično vulgarna kleptomanka bez ukusa. Naravno, ovakav prikaz lika nije mogao proći nezamijećeno pa reakcije još uvijek stižu, čak i od strane ukrajinskog ministra kulture. Ususret premijeri nove sezone glavna glumica Lily Collins rekla je kako se „nada da će se gledatelji u novoj sezoni moći prepoznati u različitim likovima“. Mi se nadamo da se kroz ovaj neće.

Najgledanija serija

Prva sezona bila je uvjerljivo najgledanija originalna Netflixova komedija prošle godine. Skoro 60 milijuna gledatelja pogledalo ju je u prvih mjesec dana, a slično se događa i ove godine, kada je druga sezona visoko na popisu trenutno najgledanijih serija. S obzirom da je dugo čekana druga sezona izašla prije manje od tjedan dana, službene statistike tek će doći, ali poprilično je jasno da je uspjeh zajamčen. Iako još nije potvrđeno, s obzirom na popularnost unatoč kritikama, ali i načinu na koji je završila ova sezona, pretpostavljamo da bi treća sezona mogla doći krajem sljedećem godine.

Svijet bez virusa

Ako trebate bijeg od stvarnosti, Emily u Parizu vam na više načina može pomoći. Jedan od njih je – svijet bez koronavirusa. Brojne serije koje su izašle nakon pandemije svoje su likove i dijaloge utemeljile i gradile na realnoj slici koja uključuje zarazu i cjepivo. And Just Like That ili nova Tračerica samo su neke od njih. Ako vam treba odmor od maski i Pfizera, budite sigurni da vam ova serija garantira jedan alternativni svijet daleko od realnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily In Paris (@emilyinparis)

Foto: Tasos Katopodis/Getty/Instagram