Vikend pred nama donosi nam bogati glazbeno-festivalski program, koji se postepeno smješta u zatvorene lokacije, ali nudi i vjerojatno posljednji tračak open-air događanja.

Prateći aktualne epidemiološke mjere opreza, organizatori brojnih događanja brinu da nam i u nadolazećem periodu osiguraju interesantne koncerte, festivale i clubbing evente, pa tako već u danima koji nam slijede imamo mogućnost prisustvovati i zabaviti se uz žanrovski raznolika glazbena i DJ imena – od Zagreba, preko Splita i Rijeke, pa sve do Trakošćana.

Dimitrije Dimitrijević 
07. listopad, KSET, Zagreb

Zagrebački KSET otvorio je svoja vrata i među prvim koncertima nove sezone najavljuje upravo ovaj Dimitrija Dimitrijevića u pratnji orkestra. Riječ je o kantautorskom pothvatu Dimitrija Simovića, basista i pjevača grupe Igralom, koji je započeo 2017. godine. Nedavno je objavio debitantski album “Čar-pitanje”, a na njegovom koncertu u KSET-u u izvedbi će mu društvo praviti orkestar kojeg čine Sara Renar (synth, vokal), Vedran Peternel (soundscape), Viktor Slamnig (bas), Jakša Perković (gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj), Leo Beslać (synth). Više detalja pronađite na Facebook stranici događanja.

SYTË
08. listopad, Klub Močvara, Zagreb

Ovog petka na pozornici Močvare po prvi put će nastupiti interesantan indie-pop bend SYTË. Riječ je o jednom od najperspektivnijih kosovskih bendova, koji sa svojim pamtljivim melodijama i čvrstim i energičnim koncertima polako i sigurno osvaja brojne glazbene kritičare i publiku. U regiji su poznati po izuzetno dobrim nastupima uživo i u posljednjih nekoliko godina nastupali su na prepoznatljivim festivalskim pozornicama kao što su Pop Kultur Festival, Sunny Hill Festival i Localize Festival. Detalji su dostupni na Facebook eventu.

Dobar House w/ Mirko & Meex, 84Bit, Tom Bug…
08. – 09. listopad, Masters, Zagreb

Klubski progam i izdavačka kuća Dobar House ovog vikenda priprema dvodnevno slavlje u zagrebačkom Mastersu, a povod tome je njihov jubilarni peti rođendan. Kako smo već ranije najavili, kroz dva dana događanja ugostit će ukupno deset DJ i producentskih imena iz čitave regije. Među njima su i uspješni house dvojci Mirko & Meex te 84Bit, kojima će ovo biti prvi nastup pred zagrebačkom publikom. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici događanja.

FutureScope w/ Joseph Capriati
09. listopad, Jarun, Zagreb

Zagrebački Jarun još će jednom postati meka za ljubitelje elektroničke glazbe, u kako se čini posljednjem ovosezonskom clubbing open-air događanju. Future Scope svoju ljetnu open-air sezonu privode kraju uz karizmatičnog talijanskog DJ-a i producenta, Josepha Capriatija. Događanje će se odvijati u prirodnom okruženju na Jarunu pored skejt parka, a u slučaju lošeg ili hladnog vremena, prostor će biti natkriven šatorom. Uz vodeće ime line up-a, tu su i domaće snage, Petar Dundov, DJ Jock, Shipe, Lemon i Matya. Sve detalje pronađite na Facebook stranici.

Smoqua: Festival queer i feminističke kulture
07. – 09. listopad, Rijeka

Petu godinu zaredom u Rijeci se održava Festival queer i feminističke kulture SMOQUA, koji okuplja aktiviste/kinje i umjetnike/ice iz cijele Europe, a posjetitelje očekuje bogati program, ispunjen performansima, izložbama, raspravama, radionicama, predavanjima, kao i Queer-UP! Partyjima. Od mnoštva aktivnosti izdvojeno je otvorenje izložbe “Devijantne žene” britansko-grčkog dvojca koji čine interdisciplinarna umjetnica Fenia Kotsopoulou i znanstvenica/aktivistica Aylwyn Walsh prvog dana festivala, kao i otvorenje izložbe Vanje Brajković “Ne pretpostavljaj” o transrodnosti i nebinarnosti. Velika završnica festivala bit će već spomenuti Queer-UP! Party, koji na pozornicu dovodi vogue plesnu grupu Strike a Pose! iz Zagreba, drag show Le Filip iz Pariza i DJicu Dark Angel aka DTSS iz Novog Sada. Sve detalje pronađite na Facebook stranici događanja.

Impulse Festival
06. – 12. listopad, Rijeka

Riječkom premijerom dokumentarnog filma “One su tu” u Art-kinu u Rijeci je ove srijede započelo osmo izdanje Impulse festivala, koji će na različitim lokacijama predstaviti program ispunjen koncertima, projekcijom filmova, sajmova, tribina i radionica, a poveznica svemu je glazba. Koncertni dio programa ispunjen je nastupima imena kao što su Paper Tigers, Ochi, ŽEN, pocket palma, Lelee, Pomelo Chess Society, Svemirkoi i drugi. Više detalja pronađite na Facebook stranici festivala.

Fido Music Weekend
08. – 09. listopad, BackBar Plan B, Split

Ovog vikenda u Splitu se održava četvrto izdanje klupskog glazbenog festivala Fido Music Weekend, u organizaciji Street Pulsa. Festival će kroz dva koncertna dana na pozornici Backbara Plan B ugostiti ‘domaćine’ Rolo, splitsku skupinu koja priprema novi studijski materijal najavljen singlom “To ne to da”, dok su kao headlineri najavljeni riječki prvaci alternativne scene Let 3. Sve detalje pronađite na Facebook eventu događanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BSH events (@bshevents)

Marco Faraone
09. listopad, Dvorac Trakošćan

Platforme TIME:CODE i BSH udružile su snage kako bi ovog vikenda priredile posebnu clubbing poslasticu – nastup talijanskog house/techno DJ-a i producenta Marca Faraonea u predivnom okruženju dvorca Trakošćan. Na terasi jednog od najstarijih hrvatskih dvoraca Faraone će prirediti 3-satni DJ set, a sve detalje možete pronaći na Facebook događanju.

Naslovna fotografija: Pocket Palma/fotograf Benjamin Strike