Sredinom lipnja ove godine, Marina Orsag i Studio Smijeha, donose spektakl smijeha u tri Hrvatske županije, od kojih je jedna naravno i zagrebačka. Prvi međunarodni ženski festival stand-up komedije pružit će vam garantiran smijeh do zadnjeg trbušnog mišića i to u prekrasnom okruženju Atrija Muzeja Grada Zagreba. Pripremite se da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha – zbog smijeha.

Na festivalu “Laughemme” možete očekivati odličnu ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu “Najsmješnijih osoba na svijetu” kao i ostale vrijedne nagrade i titule. Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen svima.

Laughemme

Zbog sve veće popularnosti stand up komedije u Hrvatskoj, kao i zbog kvalitete samog događaja, organizatorice festivala očekuju veliku navalu na događaj pa vam savjetujemo da što prije osigurate svoje po pretprodajnoj cijeni od 17eur na Ulaznice.hr. Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija “Laughemme” festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat – humor. Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Festival se, uz Zagreb, održava i u karlovačkoj županiji u Dvorcu Dubovac te u Istri u Morosini Grimani Dvorcu u Svetvinčentu. Kraljice smijeha zatrest će dvorce atmosferom. Svaki festival ima balkansku večer na hrvatskom i stranu večer a engleskom jeziku. Zagrebačke Laughemme večeri su zadnje na redu i održavaju se 12.6. u 20 i 30 sati Balkanska večer, te 13.6. u 20 i 30 sati Engleska večer.

Gošće festivala su redom: Katerine Vrane (Grčka/Velike Britanija); najbolja grčka komičarka, finalistica prestižnog Funny Women natjecanja, koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kada je gostovala u raznim radovima od Zagreba, Umaga do Križevaca. Zatim, tu je Maureen Langan (USA), stand up komičarka, radio voditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O’Donnell. Stiže nam i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najsmješniju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016. Anshita Koul (Indija/Njemačka), kao iskusna iseljenica, donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje i može se pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na ‘One to Watch’ list at Funny Women Stage Awards 2021 kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji. Naravno tu su i naše domaće, regionalne snage koje su vas već provjereno oduševile svojim talentom nasmijavanja. Marina Orsag (Hr), Martina Ipša (Slo) Jelena Radanović (Srb), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (Hr) još jednom će svojim britkim i direktnim šalama još jednom osvojiti srca publike.

Ove talentirane stand-up komičarke donose svoj jedinstveni stil, pozadinu i osobnost kao začin “Laughemme” festivalu. Njihove izvedbe su nevjerojatno duhovite, iskrene i donose smijeh na razne teme kroz fore koje ostaju u vašim mislima još dugo nakon što ih čujete.