Prvi hrvatski “true crime” podcast “Mjesto Zločina” nastavlja osvajati publiku, kako zanimljivim i dinamičnim tematskih epizodama, tako i nastupima uživo. Nakon turneje i showova u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, dubrovačko-zagrebački dvojac Tia i Filip ponovno svoj popularni podcast donose u živo, u nedjelju, 4. lipnja kada stižu pred zagrebačku publiku, u Vintage Industrial Bar.

Do sada su u Zagrebu održali dva nastupa i oba su bila rasprodana u roku od 24 sata, stoga vrijedi požuriti po svoje ulaznice za prisustvovanje showu uživo. Zbog velikog interesa publike, ovom prigodom su prvi put u prodaji dostupne i ulaznice za live-stream.

True crime podcast kao sjajan prijedlog za izlazak

True crime podcasti vrlo su popularna niša u svijetu, a interes za ovim žanrom osjetljivih tema o neriješenim slučajevima, ubojstvima i otmicama postoji i u regiji. Pokretači, autori i voditelji prvog hrvatskog true crime podcasta “Mjesto Zločina” – Tia i Filip, ovu zajedničku priču započeli su prije dvije godine, a njihova popularnost otada neprestano raste. Način na koji predstavljaju izazovne teme slučajeva o serijskim ubojicama, kao i njihova kompatibilna voditeljska i prijateljska energija osvojili su publiku te su njihove epizode na digitalnim streaming platformama preslušane više od 300 tisuća puta.

Do sada su u svojim epizodama obradili više od 90 slučajeva; u prvoj epizodi podcasta komentirali su slučaj Eda Geina, zloglasnog ubojice koji je inspirirao i filmski klasik, Hitchcockov “Psiho”, a do sada su pričali i o Josefu Fritzlu, Richardu Ramirezu, Aileen Wuornos, Tedu Bundyju te o slučajevima s naših prostora, kao što su oni Vlade Taneskog, Ivana Milata, sestara Smiljanei Jasmine Srnec.

Najviše ih zanima psihološka strana slučajeva o kojima pričaju, a obzirom da detaljno obrađuju svaku temu, Tia i Filip često ističu jako važne teme poput reforme zatvorskog sustava, djelovanja i reforme policije te kao najvažniju poruku ističu važnost brige o mentalnom zdravlju. Iako su teme crne, kroz humor i prizmu svojih osobnosti predstavljaju ih na autentičan način koji osigurava da se slušatelji svaki tjedan ponovno vraćaju na “Mjesto Zločina”.

Prošle su godine po prvi put predstavili i u svijetu popularan koncept održavanja podcast showa uživo, gdje pred publikom obrađuju jedan izabrani slučaj u manjem, intimnijem kapacitetu, a oba dosadašnja zagrebačka izdanja bila su rasprodana u jednom danu. Svoj novi live-show pred zagrebačkom publikom donose i u nedjelju, 4. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a ograničeni broj fizičkih ulaznica za prisustvo događanju uživo dostupan je u prodaji od srijede, 24. svibnja isključivo u Drito Baru i Dirty Old Shopu.

Zbog velikog interesa publike, ovaj put prvi put predstavljaju i live stream događanja te će ovaj show online putem moći pratiti i publika iz bilo kojeg dijela svijeta. Ulaznice za live stream dostupne su u online obliku, putem platforme Core Event.

Fotografije: promo