Unatoč nešto hladnijim danima, jesen nam djeluje obećavajuće kada su u pitanju glazbena događanja, kako u zatvorenom tako i na otvorenom.

U danima pred nama zamijetili smo nekolicinu interesantnih koncerata i clubbing evenata, kako u Zagrebu, tako i u Šibeniku te Splitu, koje vam donosimo u ovotjednim preporukama događanja.

TRAM 11
21.10., Vintage, Zagreb

Hip-hop dvojac Tram 11 će ovog četvrtka. 21. listopada, u jedinstvenoj klupskoj atmosferi Vintage Industriala održati koncert, u sklopu kojeg će publiku podsjetiti na kultne pjesme s prva dva albuma, ali i predstaviti materijale s nadolazećeg izdanja. Više detalja pronađite na Facebook stranici događanja.

Rock The Opera
22.10., KD Vatroslav Lisinski, Zagreb

Nakon uspjeha diljem Europe, rasprodanih koncerata u brojnim koncertnim dvoranama i jadranske turneje, glazbeni spektakl “Rock The Opera” stiže i u Zagreb. Događanje nas vraća u dane rocka, s energijom originalnih aranžmana u izvedbi prepoznatog rock vokala Dine Jelusića, koji je nedavno postao glavni vokal rock grupe Whitesnake, kao i vokala Markete Poulickove-Maky iz Češke i Leanne Jarvis iz Velike Britanije. Vokale i izuzetne glazbenike, pratit će Zagrebačka Filharmonija. Projekt se bazira na izvedbi najvećih klasičnih rock hitova Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC / DC, Rainbow, U2 i mnogim drugima. Više detalja pronađite na stranici Facebook događanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rock the Opera (@rocktheopera)

Reform w/ Kristijan Molnar
22.10., Masters, Zagreb

Ukoliko ste u điru clubbinga, zagrebačka meka Masters ovog petka nudi druženje uz prepoznatljivi domaći deep house / tech house program Reform, na kojem će ugostiti Kristijana Molnara, strastvenog kolekcionara glazbe i svestranog DJ-a. Osim njega, za DJ pultom naći će se i Flaneur. te rezident programa, Nicole. Detalje pronađite na Facebook stranici eventa.

Svemirko
23.10., Tvornica kulture, Zagreb

Skupina Svemirko ponovno se vraća u Tvornicu kulture, a ovaj put stižu u osvježenom izdanju, s novim pjesmama i novim članovima. Bit će ovo prilika čuti kako uživo zvuči njihov treći studijski album “Skalamerija”, objavljen u studenom 2020. godine. Više detalja dostupno je na Facebook stranici koncerta.

pocket palma
22.10., Azimut, Šibenik

Na ugodno iznenađenje šibenske publike, synth pop skupina pocket palma ovog je tjedna putem svojih društvenih mreža najavila koncert u klubu Azimut. Bit će ovo šibenska promocija njihovog netom objavljenom drugog studijskog albuma “Atomi”. Ulaz na koncert je besplatan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pocket palma (@pocketpalma)

Hladno pivo, TBF
21.10., Građevinski fakultet, Split

Zbog vremenskih neprilika nedavno je otkazan dio proslave pola stoljeća postojanja splitskog Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije, a upravo ovog četvrtka održat će se tada odgođeni koncert Hladnog piva i TBF-a. Početak je u 19 sati, događanje se odvija na otvorenom, na parkingu FGAG-a, a ulaz je besplatan.

Naslovna fotografija: Monika Bracevic Photography / Svemirko Facebook