Postoji nekoliko detalja i ideja u uređenju koji će brzinski sobu vaših klinaca učiniti drugačijim i zabavnijim mjestom.

Iako su prošlje mjesece provodili kod kuće, možda je to bilo upravo vrijeme u kojem ste shvatili da soba vaših najmlađih zahtjeva neke određene prilagodbe. Donosimo nekoliko ideja s kojima ona može postati zabavnije ili organiziranije mjesto. Za sam početak važno je da dječja soba ima svoje mjesto za kreativnost, čak od kad su djeca najmanja. Za to će biti dovoljan mali radni stol ili kutak sa stolcem i stolom na kojem se djeca mogu zabavljati s igračkama, crtanjem i tako se učiti da je važno imati svoje mjesto za rad, razmišljanje i koncentraciju.

Naravno, jednako je važan i prostor za igru, a ima li što zabavnije od šatora ili kuće za igranje? Ovaj detalj svakako će učiniti sobu primamljivijom i poželjnijom, a šator ili kućica uče djecu da se igraju sama, budu maštovita i općenito da znaju što znači pojam ‘vremena za sebe’. I vi se uvijek možete igrati s njima, čak su i nama neodoljivi ovi detalji, kako ne bi bili malim princezama ili prinčevima?

Dok su djeca još jako mala dječja soba dobit će na šarmantnosti ili smirujućem dojmu detaljima poput baldahina, umirujuće boje zidova ili šarmantnih tapeta. Ovo su jednostavno izvedive sitnice koje će i vama pružati zadovoljstvo i utjehu. Možete ih istovrememo uključiti i svih troje i stvoriti vašu pravu zajedničku oazu za igranje i odmaranje.

Djeca obožavaju kreativnost, osobito ako ih tome naučite. Izdvojite jedan vikend za kreativnu radionicu i napravite ukrase za sobu. Internet je prepun DIY ideja koje naposljetku možete ukomponirati u prostor, poput velikih papirnatih instalacija.

Krevet na kat dat će vam na prostoru, a istovremeno odvojiti mjesto za spavanje te mjesta za domaću zadaću ili igru. Osim toga, djeca ih obožavaju jer spavanje asociraju s igrom i zabavom. A i izgledaju baš fora, zar ne?

Foto: Living4media