Prije dvadesetak godina smo imali barem jedan par. U međuvremenu je ovaj komad koji je obilježio početak novog tisućljeća bio zabačen u najmračniji kutak naše garderobe, a sada ponovno ulazi u naše ormare. Evo kako danas nosimo cargo hlače!

Iako znamo da je moda ciklička i da će se vrlo vjerojatno većina trendova u jednom trenutku vratiti, za neke to jednostavno – ne očekujemo. Cargo hlače s (pre)velikim brojem džepova možda pripadaju u tu skupinu, ali da su se vratile u modu potvrđuju i globalne trendseterice kao što su Dua Lipa, Rihanna i Bella Hadid koje vješto kombiniraju različite Y2K trendove poput popularnog motiva leptirića, bucket hata ili niskog struka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Cargo i visoka moda

Osim klasičnih modela koji podsjećaju na one koji su se nekoć (ali ne tako davno) nosili, ovih dana cargo hlače izrađuju se od neuobičajenih materijala. Brojni dizajneri posljednjih su sezona ovaj komad u ponešto drugačijem ruhu predstavili na modnim pistama. Saten, prozirna tkanina ili koža samo su neki od njih koji u suvremenoj izvedbi osiguravaju kul look čak i za posebnije prilike.

Tom Ford SS/22, NYFW
Balmain SS/22

Na ovaj se način cargo hlače odmiču od svoje prethodne slike streetstyle komada koji je nekoć jasno i smisleno služio kao predstavnik utilitarne mode za masovnu publiku. Police popularnih dućana ponovno se pune ovim odjevnim proizvodom koji danas izgleda bolje nego ikada, a ovo su neki od dostupnih favorita!

Bershka, 249 kn
Pull&Bear, 249 kn
Adidas, 539 kn, About You
Pull&Bear, 249 kn
Zara, 249 kn
Bershka, 199 kn
Zara, 179 kn
Nike, 529 kn, About You
Bershka, 199 kn

 

Foto: JP Yim/ Dominique Charriau/ Kristy Sparow/ Getty Images/ Zara/ Bershka/ Pull&Bear/ About You