- 1 kilogram paprika srednje veličine
- 500 gr mljevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 mrkva
- 5 žlica riže
- crvene paprike
- papar
- sok od rajčice
- tri režnja češnjaka
- vegeta
Sitno nasjeckati crveni luk i popržiti na ulju, dodati mrkvu, režanj bijelog luka i meso te prodinstati. Ulijte malo vode i dinstati. Kad voda zavrije dodati malo crvene paprike, vegetu, biber, rižu i 2 žlice soka od rajčice te jednu svježu narezanu rajčicu. Paprike narezati na pola, napuniti ih filom, poklopiti s drugom polovinom i posložiti na pladanj. Pomiješajte 1.5 dl soka od rajčice s 1.5 dl vode, te dodajte žlicu oštrog brašna razmućenog u vodi i začiniti vegetom i crvenom paprikom. Zatim taj sok ulijte u posudu gdje pečete paprike te im dodajte krupnije narezani čašnjak. Paprike nauljite, pokrijte folijom i na 220 stupnjeva pecite otprilike sat vremena, ovisno o vašoj pećnici. Bitno je da su paprike mekanije.