• 1 kilogram paprika srednje veličine
  • 500 gr mljevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mrkva
  • 5 žlica riže
  • crvene paprike
  • papar
  • sok od rajčice
  • tri režnja češnjaka
  • vegeta

 

Sitno nasjeckati crveni luk i popržiti na ulju, dodati mrkvu, režanj bijelog luka i meso te prodinstati. Ulijte malo vode i dinstati. Kad voda zavrije dodati malo crvene paprike, vegetu, biber, rižu i 2 žlice soka od rajčice te jednu svježu narezanu rajčicu. Paprike narezati na pola, napuniti ih filom, poklopiti s drugom polovinom i posložiti na pladanj.  Pomiješajte 1.5 dl soka od rajčice s 1.5 dl vode, te dodajte žlicu oštrog brašna razmućenog u vodi i začiniti vegetom i crvenom paprikom. Zatim taj sok ulijte u posudu gdje pečete paprike te im dodajte krupnije narezani čašnjak. Paprike nauljite, pokrijte folijom i na 220 stupnjeva pecite otprilike sat vremena, ovisno o vašoj pećnici. Bitno je da su paprike mekanije.