Blagdani su pravo vrijeme za uživanje u omiljenim slasticama, a što može biti bolje od jednostavnog, ali izuzetno ukusnog deserta koji ne zahtijeva puno vremena, ali će oduševiti sve prisutne? 

Upravo je takav recept Bajadera od svega dva sastojka, koji je savršen izbor za blagdanske prigode, obiteljska okupljanja ili kad jednostavno poželite nešto brzo, slatko i neodoljivo. Ovaj recept spaja savršen okus čokolade i kikiriki maslaca, a njezina priprema neće oduzeti previše vremena, dok će konačan rezultat biti prava poslastica koja će se brzo svidjeti svakom sladokuscu. Idealna je za sve koji vole jednostavne, a efektne slastice koje mogu stajati nekoliko dana, pa je i izvrsna opcija za unaprijed pripremiti za božićne blagdane!

Sastojci:

Tamni sloj:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 75 g kikiriki maslaca

Svijetli sloj:

  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g kikiriki maslaca

Priprema:

  1. Tamni sloj: Otopite mliječnu čokoladu na pari, dodajte kikiriki maslac i miješajte dok ne dobijete homogenu i svilenkastu smjesu. Smjesu stavite u piping vrećicu.
  1. Svijetli sloj: Otopite bijelu čokoladu na pari, dodajte kikiriki maslac i miješajte dok ne postane jednolična smjesa. Također stavite u piping vrećicu.
  1. U silikonske kalupe ili papirnate košarice prvo stavite 1/3 tamnog sloja, protresite kalup, a zatim kratko ohladite nekoliko minuta da se stegne. Potom ponovite postupak bijelim slojem pa završite tamnim slojem.
  1. Dobro ohladite, možete i u zamrzivaču kako bi brže stegnulo, izvadite iz kalupa i poslužite.
@antonia.jagodic BAJADERA od 2 SASTOJKA 😊 TAMNI DIO – DARK PART – 200g mliječne čokolade – milk chocolate – 75g kikiriki maslaca – peanut butter SVIJETLI DIO – LIGHT PART – 200g bijele čokolade – white chocolate – 150g kikiriki maslaca – peanut butter Za tamni dio, na pari otopiti mliječnu čokoladu i pomiješati s kikiriki maslacem. Za svijetli dio, na pari otopiti bijelu čokoladu i pomiješati s kikiriki maslacem. Uzmite silikonski kalup (kasnije će vam biti lakše izvaditi kolač). Sipajte prvo pola tamne smjese – stavite na pola sata u zamrzivač. Na tamnu smjesu sipajte bijelu smjesu – stavite pola sata u zamrzivač. Na bijelu smjesu sipajte drugu polovicu tamne smjese – stavite pola sata u zamrzivač i nakon toga Bajaderu prebacite u hladnjak. Po želji Bajaderu režite na kockice ili štangice. Hvala ti @justkatebake što inspiriraš s ovakvim receptima 🤎 #bajadera #domacabajadera #domacikolaci #sitnikolaci #bezpecenja #nobake #cake #peanutbutter #chocolate #cokolada #kikirikimaslac #brzikolac #jednostavnirecepti #antoniajagodic #zagreb ♬ original sound – Antonia Jagodic

Foto: Pexels