Uživanje u ukusnoj hrani često predstavlja nezaboravan ritual, a subota je savršeno vrijeme da se posvetimo stvaranju specijalnih trenutaka za sebe i svoje najdraže. Kada se susretne želja za brzom pripremom, iznenađujućim okusima i laganim obrocima, na scenu stupaju Talijani i njihovi fenomenalni recepti.
Okusi Italije često nas vode na putovanje kroz bogatu kulinarsku tradiciju ove prekrasne zemlje. Jedno od jela koje nas nepogrešivo podsjeća na sunčane toskanske krajolike i Mediteran s njihovim jednostavnim i svježim okusima jest “Spaghetti al limone”.
Ljetni recept: Spaghetti al limone
Ova nevjerojatno osvježavajuća pasta sjedinjuje klasične talijanske sastojke s limunom kao zvijezdom showa. Prateći harmoniju između svilenkastih rezanaca tjestenine, intenzivne svježine limuna i parmezana, ovo jelo predstavlja pravu poslasticu za nepce i oduševljava čula na prvi zalogaj, a time je idealan odabir za opušteni subotnji ručak.
Sastojci:
Špageti
2 limuna
maslinovo ulje
40 g maslaca
4 češnja češnjaka
ribani parmezan
svježi peršin
papar
sol
Koraci:
Skuhajte tjesteninu. Vodu u kojoj ste pripremali špagete sačuvajte.
U posebnoj tavi na malo maslinovog ulja zagrijte maslac. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno narezani češnjak. Sve pržite dok se češnjak lagano ne zapeče.
Dodajte sok dva cijeđena limuna i vodu u kojoj ste kuhali špagete. Sve kuhajte dok ne proključa.
U tavu dodajte špagete, naribajte po želji koricu limuna te začinite. Sve pirjajte nekoliko minuta.
Naposljetku jelo posujte parmezanom i listićima svježeg peršina. Dobar tek!