Uživanje u ukusnoj hrani često predstavlja nezaboravan ritual, a subota je savršeno vrijeme da se posvetimo stvaranju specijalnih trenutaka za sebe i svoje najdraže. Kada se susretne želja za brzom pripremom, iznenađujućim okusima i laganim obrocima, na scenu stupaju Talijani i njihovi fenomenalni recepti.

Okusi Italije često nas vode na putovanje kroz bogatu kulinarsku tradiciju ove prekrasne zemlje. Jedno od jela koje nas nepogrešivo podsjeća na sunčane toskanske krajolike i Mediteran s njihovim jednostavnim i svježim okusima jest “Spaghetti al limone”.

Ljetni recept: Spaghetti al limone

Ova nevjerojatno osvježavajuća pasta sjedinjuje klasične talijanske sastojke s limunom kao zvijezdom showa. Prateći harmoniju između svilenkastih rezanaca tjestenine, intenzivne svježine limuna i parmezana, ovo jelo predstavlja pravu poslasticu za nepce i oduševljava čula na prvi zalogaj, a time je idealan odabir za opušteni subotnji ručak. 

Sastojci: 

Špageti

2 limuna 

maslinovo ulje

 40 g maslaca 

4 češnja češnjaka

 ribani parmezan 

svježi peršin

 papar

 sol 

Koraci:

Skuhajte tjesteninu. Vodu u kojoj ste pripremali špagete sačuvajte.

U posebnoj tavi na malo maslinovog ulja zagrijte maslac. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno narezani češnjak. Sve pržite dok se češnjak lagano ne zapeče.

Dodajte sok dva cijeđena limuna i vodu u kojoj ste kuhali špagete. Sve kuhajte dok ne proključa.

U tavu dodajte špagete, naribajte po želji koricu limuna te začinite. Sve pirjajte nekoliko minuta.

Naposljetku jelo posujte parmezanom i listićima svježeg peršina. Dobar tek!