Nakon dvije godine pandemije koja je uobičajenu pompu oko dodjela filmskih i televizijskih nagrada svela na potpuni minimum, 74. po redu Emmyji sinoć su održani u svoj svojoj raskoši, a lista svečanih uzvanika mjerila se u stotinama. Bila je ovo velika noć za ekipe telvizijskih serija Euphoria, Succession i Ted Lasso, a pažnju medija je privukao i crveni tepih Emmyja, na kojem je po tko zna koji put briljirala mlada glumica Zendaya.

Ponedjeljak navečer bio je rezerviran za okupljanje nekih od najvećih holivudskih zvijezda u Microsoft Theater u Los Angelesu, gdje se sinoć održala još jedna glamurozna dodjela prestižnih televizijskih nagrada Emmy. Na crveni tepih vratila se i visoka moda, a mi smo na jednome mjestu okupili ponajbolje kombinacije koje su sinoć prošetale zlatnim svečanim sagom Emmyja.

Zendaya, Valentino

Najviše pozornosti medija očekivano je privukla Zendaya, na koju redovito možemo računati kada je riječ o modnim izdanjima koja ostavljaju bez daha. Sinoć je briljirala i talentom i stilom, pa je trijumfirala kao pobjednica kategorije glavne glumice u dramskoj seriji za Euphoriju, odjevena u crnu balsku haljinu kuće Valentino u kojoj je evocirala uspomene na filmske zvijezde starog Hollywooda.

Zanimljiva izdanja prezentirale su i Reese Witherspoon, Lily James i Amanda Seyfried, vrativši na crveni tepih dizajn svjetski poznatih haute couture kuća kao što su Armani Privé i Atelier Versace. Još mode sa sinoć održanih Emmyja donosimo u nastavku!

Amanda Seyfried, Armani Privé
Elle Fanning, Sharon Long
Lily James, Atelier Versace
Sarah Paulson, Louis Vuitton
Reese Witherspoon, Armani Privé
Rachel Brosnahan, Pamella Roland
Jean Smart, Laura Basci

Foto: Getty Images