Kao i svake godine, nominacijama za nagradu Emmy 2022. prethodilo je puno iščekivanja i nestrpljenja

Tijekom prošle godine naši su ekrani vidjeli mješavinu mnogih blockbustera, uzbudljivih sezona dugogodišnjih favorita, a da ne spominjemo obilje nevjerojatnih novih serija i izvedbi. Sad je već postalo gotovo pravilo – televizija je postala mjesto na kojem sada nalazimo najbolje od najboljih, s redateljima, piscima i zvijezdama koje smo prije mogli susresti samo na kino platnu i oscarovskim crvenim tepisima. Iako ste vjerojatno upoznati s nekim od serija koje su spremne za pospremiti više kipića u svoje ormare, sigurno postoje neke na koje još niste bacili oko. Ove su serije naša ljetna preporuka za pogledati do 12. rujna kad će se održati dodjela nagrada!

Succession

Succession

Ove godine među nominacijama za nagradu Emmy 2022. dominira obiteljska drama Succession. Serija HBO-a dobila je masivnih 25 nominacija, od najbolje dramske serije do one za najboljeg glavnog i sporednog glumca za zvijezde Briana Coxa, Jeremyja Stronga, Kierana Culkina i Australku Sarah Snook. Složena, napeta serija fokusira se na medijskog magnata Logana Roya i njegovu širu obitelj, dok se bore za moć i kontrolu. 

Hacks

Hacks slijedi jednu legendarnu komičarku i jednu scenaristicu koje su se udružili kako bi oživjele svoje karijere. Ova humoristično-dramska serija dobila je izvrsne kritike za obje svoje sezone i dobila 17 nominacija, uključujući najbolju humorističnu seriju i najbolju glavnu glumicu za Jean Smart.

The Dropout 

The Droput

Istinita priča o neuspješnoj medicinskoj revoluciji Elizabeth Holmes i njezine kompanije Theranos. To je priča o slijepoj ambiciji i tragediji, a serija The Dropout napravila je fantastičan posao dovodeći je na male ekrane s Amandom Seyfried u glavnoj ulozi koja je ujedno nominirana i za najbolju glumicu. 

Ted Lasso 

Ted Lasso

Jedna od najboljih humorističnih serija ikad, zbog svoje je topline brzo prikupila jako veliku i jako snažnu bazu obožavatelja, pa ne čudi vidjeti kako je osvojila čak 20 nominacije za nagradu Emmy. Jason Sudeikis (nominiran za najboljeg glumca u komediji) glumi nogometnog trenera angažiranog da vodi britanski nogometni tim, nadoknađujući svoj nedostatak znanja optimizmom i odlučnošću. Sjajna serija za dobro raspoloženje za kišne dane!

Dopesick

Dopesick

Nismo čuli puno o Dopesicku, seriji koja se bavi krizom ovisnosti o opioidima u SAD-u. Ali serija je ove godine dobila čak 14 nominacija, od najbolje serije do najboljeg glumca seriji. Sa samo osam epizoda, ovo je sjajan izbor za gledanje vikendom. 

Severance 

Čini se da Severance tek sada stječe bazu obožavatelja, nakon što je stigao na Apple TV+ prije nekoliko mjeseci. Psihološki triler prati Marka, zaposlenika u tehnološkoj korporaciji koji pristaje na medicinsku proceduru koja će odvojiti njegova sjećanja na posao od onih koje stvara u slobodno vrijeme. Naravno, iza svega stoji zavjera, a ono što slijedi je uzbudljivo putovanje u vrlo jezivu tvrtku. Serija je dobila 14 nominacija!