“Curb Your Enthusiasm” vraća se s 12. sezonom 4. veljače, doznaje i prenosi IndieWire. Chairman i CEO HBO-a Casey Bloys prethodno je rekao novinarima da će se sitcom vratiti u veljači, ne navodeći konkretan datum. Glasnogovornik HBO-a odbio je komentirati ovu priču, ističe IndieWire.

Curb Your Enthusiasm – dolazi još jedna, 12. sezona!

“Curb” je jedna od rijetkih serija koja može doći i otići kad god njezin tvorac, Larry David, poželi. Jedanaesta sezona započela je u listopadu 2021., deseta je premijerno prikazana u siječnju 2020. Stoga on ne žuri, a stalna kvaliteta serije svakako opravdava takav pristup. Naravno, David nije mogao požuriti s 12. sezonom čak ni da je htio: štrajk scenarista trajao je od 2. svibnja do 27. rujna, a štrajk glumaca od 14. srpnja do 9. studenog.

Svaka nova sezona ove, sada već kultne, serije dolazi s glasinama da će biti posljednja. Iako nas do premijere 12. sezone dijele još gotovo dva mjeseca, to nije iznimka od tog pravila, šuškanja su već tu.

“Kada se prijavite za snimanje sezone ‘Curb’, prijavljujete se za snimanje posljednje sezone ‘Curb'”, rekao je voditelj emisije Jeff Schaffer za IndieWire još u kolovozu 2022. “I konačno sam shvatio zašto. To je zato što kada Larry radi sezonu, on stavlja svaku ideju koja mu se stvarno sviđa u tu sezonu. Dakle, na kraju sezone, postoji ta rupa, zapravo nema nijedne ideje koja mu se stvarno sviđa, pa kako bi uopće mogao odraditi još jednu sezonu? On je jedina osoba na planeti koja ne misli da će smisliti još dobrih ideja.”

“Snimali smo kao da će to biti posljednje snimanje”, nastavio je Schaffer. “Morao sam se barem pripremiti za to.” No Larry David se (opet) predomislio, te su i on i Schaffer krenuli pisati 12. sezonu. A u vezi s glasinama o dvanaestoj sezoni kao posljednjoj, Bloys je ponovio da mreža nije ona koja na kraju donosi odluku.

“Općenito to prepuštamo Larryju i mislim da on razmišlja o tome što želi učiniti. On zna da je to na neki način bio otvoren poziv. Stoga mislim da će on odlučiti želi li nastaviti ili će ovo biti zadnja sezona. Pretpostavljam da će on odlučiti prije emitiranja.”

David je sukreator “Seinfelda” zajedno s Jerryjem Seinfeldom. Sedma sezona “Curb” bila je posvećena ponovnom okupljanju “Seinfelda” i bila je sjajna; može li dvanaesta sezona biti ponavljanje toliko spominjanog finala serije “Seinfeld”?

Tijekom standup seta u listopadu, Seinfeld je svojoj publici u Bostonu rekao da za njih ima “malu tajnu” “o završetku serije “Seinfeld”. “Ali to zapravo ne mogu reći jer je to tajna”, zadirkivao je Seinfeld. “Evo što ću reći… nešto će se dogoditi što ima veze s tim završetkom. To se još nije dogodilo.” Naravno da je njegova izjava na pozornici izazvala uzbuđenje među obožavateljima. Ostaje nam pričekati veljaču da vidimo jesmo li njegov “hint” ispravno shvatili.

Fotografije: stillovi iz serije, HBO Max