Grad Zagreb i ovog vikenda vrvi događanjima i festivalima! Uz brojne aktualne i već započete programe, donosimo pregled manifestacija koje počinju i održavaju se upravo ovog vikenda – od umjetnosti, stripa, glazbe do povratka u 1930-e. Uživajte!

Boutique Art Fair Nesvrstani, Lauba
17.06. – 20.06.

Ovog četvrtka u zagrebačkoj Laubi svoj vrata ponovno otvara Boutique Art Fair “Nesvrstani”, umjetnički sajam koji pruža komercijalnu platformu za galerije, umjetničke udruge i samostalne umjetnike. Na ovogodišnjem izdanju pomno kuriranog programa predstavit će se 13 domaćih i inozemnih galerija, a posjetitelji će imati priliku upoznati i kupiti radove 20 nezavisnih umjetnika. Uz bogati umjetnički program, događanje je popraćeno i glazbom – tijekom dnevne šihte posjetitelje će zabavljati Funk Delegacija odabirom glazbe s vinila, dok će u večernjem terminu svoje koncerte održati skupine Kensington Lima, Rolo i Koala Voice. Više informacija.

Tko pjeva zlo ne misli, Vidikovac (Maksimir)

19.06. – 20.06.

Na prostoru maksimirskog Vidikovca ovog vikenda imamo priliku doživjeti starozagrebačku atmosferu 1930-ih i zaviriti u period omiljenog nam filma “Tko pjeva zlo ne misli”! Istoimeni dvodnevni festival će nas kroz glazbu, ples i modu odvesti u navedeno razdoblje. Tijekom dana, poznate šlagere u pratnji Ajngemahtec kvarteta izvodit će Kiki Beluhan, Robert Mareković i Jimmy Stanić, kao i doajeni limene glazbe – Zagrebački orkestar ZET-a, dok će večernji termin biti u znaku projekcije kultnog filma na livadi ispred Vidikovca. Više informacija.

Zelena Močvara, Klub Močvara
19.06.

Ova subota će u zagrebačkoj Močvari biti u znaku poludnevnog umjetničko-glazbenog događanja “Zelena Močvara”, koji se odvija u okviru projekta “Škole održivosti”. Cilj je predstaviti radove učenika i učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i Klasične gimnazije u Zagrebu te promovirati održivi razvoj kroz edukativno-informativni sadržaj. Druženje će se odvijati na prostorima terase i unutrašnjosti Močvare, kao i livade ispred otvorenog CirkoBalkana šatora (dvorište). Kako najavljuju organizatori – očekujte izložbu radova, kviz i nastupe sjajnih bendova: Pocket Palma, Seine & Kaira Kela. Više informacija.

24. CRŠ – Zagreb Comic Con, Tvornica kulture
18.06. – 20.06.

Tvornica kulture ovog će vikenda biti domaćin zagrebačkom Comic Con-u – tradicionalnom sajmu stripa, na kojem će se predstaviti domaći izdavači i knjižare iz područja ove umjetnosti.  Posjetitelje očekuje i strip kviz, paneli i razgovori s autorima, crtanje i potpisivanje za publiku, promocije novih izdanja, tribine, kao i radionice stripa za djecu. U sklopu festivala održat će se i natječaj “Mladi lav” za najmlađe strip umjetnike, a bit će izložena izložba Vladimira Delača “Hrvatski strip za djecu – Viki i Niki”, kultnog stripa za djecu koji je 1960-ih izlazio u Plavom vjesniku. Više informacija.

Ljeto u MSU: Koncert Matije Dedića & performans, MSU Zagreb
19.06. 

MSU Zagreb nastavlja predstavljati svoj multimedijski program te spajati performans, glazbu, film i izložbu! Ove subote program donosi projekciju obiteljske drame “Minari”, nakon čega slijedi performans 94-godišnjeg Pere Kavgića “Izlazak: Post Festum”, a večer će zatim biti privedena kraju koncertom Matije Dedića. Također, posjetitelji će moći pogledati i aktualne MSU izložbe “Arhipelag” Matka Vekića i “Reciklirane vijesti” Jarosłava Kozłowskog. Više informacija.

Foto: PR