U utorak ujutro je prikazana posljednja revija velikog Karl Lagerfelda za francusku modnu kuću Chanel. Revija koja je bila svojevrsni homage Lagerfeldove ostavštine počela je s minutom šutnje. Mjesto održavanja je i ovog puta bio Le Grand Palais koji je za potrebe zadnje revije pretvoren u mirno zimsko selo. Drvene brvnare, kao i cijela pista bili su prekriveni planinskim snijegom.
Reviju su redom nosili popularni modeli, na čelu sa supermodelom Carom Delevingne koja je i otvorila spektakularnu reviju u kojoj su modeli hodali ruku pod ruku, plačući i mašući za neprežaljenim Karlom.

(Cara Delevingne i modeli, Chanel revija tijekom Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020 /Getty Images)

Reviju je nosila i Penélope Cruz, koja je službeno dovedena u Chanel prošle godine, kao i trenutno jako popularna Kaia Gerber koja je surađivala s Karl Lagerfeldom. Moramo se pohvaliti da je ovu povijesnu reviju, ako ju gledamo kao zadnju kolekciju ovog velikana mode, nosila i naša Faretta, koja je i na svom Instagram računu podijelila fotografije i video jučerašnje revije.

I ovoga puta Karl je prikazao svoju elegantno sportsku verziju kaputa, odijela i haljina koji su dolazili u klasičnim Chanel bojama i uzorcima, uz zanimljive twistove poput rozih vinyl hlača te tirkiznog ili narančastog tvida. Sofisticirana i ženstvena kolekcija, uz poznat Chanel potpis, bila je savršen prikaz fantastičnog uma i djela ovog genijalnog imperatora mode Karl Lagerfelda. Među poznatim posjetiocima ove posljednje Karlove bajke našla su se jaka imena poput Kristen Stewart, Janelle Monáe, Naomi Campbell te Claudia Schiffer, koje su svoju počast odale i nošenjem Chanela.

 (Finale Chanel revije, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020/Getty Images)