Iza nas je drugi dan pariškog Fashion Week Haute Couture 2019. na kojem su svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2019. godine prikazali Chanel, Alexandre Vaulthier, Armani Privé i Givenchy.

Po viđenom izgleda da se u modi i dalje zadržala glitter manija, kreatori izgleda obožavaju sjajni vinil u kontrastu s teksturiranim transparentnim tkaninama ako je suditi po Givenchyju i Armani Privéu.

Chanel
Karl još nije odustao od elegantne ‘Coco’ žene koja obožava luksuz i zabave uz bazen, iako se nije pojavio na reviji. To je prvi puta u 36 godina da slavni Karl Lagerfield nije izašao na nakloniti nakon završene revije. Ovaj put je tu ulogu preuzela Virginie Viard, kreativna direktorica Chanel studija, a iz uprave Chanela dolazi vijest da je Karl ‘propustio reviju zbog umora’. Što se tiče kolekcije, vidjeli smo karakteristične Chanel siluete s nešto izmijenjenim reverima te dodanim volanima na porubima. Prevladavale su svijetle i nježne pastelne boje koje su dolazile u glitter izvedbama tvida te kao aplicirano cvijeće, koje je služilo kao ukras na couture komadima.

Alexandre Vaulthier
Francuz Alexandre vaulthier je prikazao manju kolekciju u kojoj smo imali priliku vidjeti animal print, haljine čiji su rubovi ukrašeni velikim volanima koji padaju te daju posebnu ženstvenost. Velike mašne oko vrata služile su kao dodatni ukras na ženskim bluzama

Givenchy
Givenchy je prikazao kolekciju koja je bila spoj elegancije, avangardnih sakoa s pomaknutim reverima, predimenzioniranih mašni koje su imitirale anđeoska krila, sjajnog vinila i kretnji resa. U kolekciji su prevladavale elegantna crna i bijela, a jarko žuta i boja fuksije su razbijale pretjeranu strogoću i minimalizam. Rese se pojavljuju i na interesantnim kapama za glavu, koje podsjećaju na sportske kape za plivanje. Interesantno je da se slični modeli kape pojavio i na reviji Diora i Chanela. Izgleda da velika većina dizajnera ima sličnu viziju trendova za proljeće ljeto 2019.

Armani Privé
Vibrantno crvena i plava, plisirani sjajni materijali, mini klaunovski šeširići, pernati rubovi i puno printanih glitter odjevnih komada bili su osnova nove Armani Privé couture kolekcije. Prikazani modeli dokazali su da nadolazeća modna sezona nikako neće biti dosadna, i da bi moda trebala biti zabavna.