Kolekcija proljeće-ljeto 2022. domaćeg brenda Xenia Design naglašava  individualnost i bezvremenost, a prepoznatljiv avangardni dizajn je i dalje pristutan

Posljednjih godina prioritet koji si postavljamo prilikom odabira novih komada promijenio se uvelike. Od toga da želimo stvoriti capsule garderobu i imati radije nekoliko bezvremenskih outfita, nego puniti svoje ormare, do toga da sve više podržavamo male domaće brendove. Ovaj hrvatski modni brend koji volimo ponovno je ispunio sve naše kvačice.

XD Xenia Design nova kolekcija

Kolekcija je dizajnirana i u potpunosti proizvedena u Hrvatskoj, a temelji se na 35-godišnjoj tradiciji inovativnog dizajna, uključujući pritom nove tehnologije izrade i održivu te ekološki prihvatljivu proizvodnju i reciklirane tkanine.

XD Xenia Design nova kolekcija

Nova kolekcija brenda Xenia Design, koji na našoj sceni postoji već više od 30 godina, vođena je idejom da je “stil ono što jesmo”, a fokus novih komada je žena koja cijeni slobodu kretanja i udobnost.

XD Xenia Design nova kolekcija

Kolekcija obuhvaća cjelokupnu paletu Xenia Designa artikala po kojima je brend prepoznatljiv. Streetwear, večernja odjeća, haljine i ostali komadi čine ovu kolekciju namijenjenu za različite generacije, ali sa specifičnim dizajnerskim idejama i rješenjima karakterističnim za brend čine ju prepoznatljivom.

XD Xenia Design nova kolekcija

XD brend prepoznat je među kupcima koji cijene avangardni dizajn i inovativnu estetiku, te se fokusira na individualnost pojedinca i prihvaćanje različitosti, a mislimo da si vrlo jednostavno svatko može pronaći nešto za sebe – bilo da cijene elegantniji ili pak casual stil sa sportskim elementima.

XD Xenia Design nova kolekcija

Jarke boje koje podsjećaju i simboliziraju ljeto, točnije ono mediteransko, nadopunjuju omiljene boje Ksenije Vrbanić koja stoji iza ovog brenda: crnu, bijelu i zlatnu. Ljetne pamučne haljine golih leđa, komadi od konca i hladne viskoze idealni su za vruće dane koje jedva čekamo.

XD Xenia Design nova kolekcija

“Printevi za SS22 kolekciju rezultat su istraživanja tehnika kao što je fotogram – koji ove sezone nosi memoriju na specifičnu geografsku lokaciju – onu gdje se nalazi XD dizajn centar. Fotogrami su kolažirani riječima i frazama korištenjem strategije asocijacija, humora i podataka. Vektorska grafika koristi simbol XD kao početnu točku za vizualno istraživanje, pretvarajući ga u 3D kubus”, objašnjava Vrbanić.

XD Xenia Design nova kolekcija

Sve detalje i daljnje novitete možete popratiti na Xenia Design Instagram i Facebook profilu!

XD Xenia Design nova kolekcija

 

Credits:
Foto: Matej Jurčević
Model: Mia Pecina Zorko (MIDIKENN)
Make up i kosa: Petra Sever