XENIA Design predstavlja novu limitiranu XDMORE capsule kolekciju koja se ekskluzivno može pronaći samo u fizičkim XD prodajnim mjestima Opatija i Dubrovnik

Linija objedinjuje funkcionalnost i senzualnost; nosiva je na plaži, u šetnji, u kombinaciji s drugim komadima odjeće iz aktualne SS21 kolekcije i u večernjim prilikama. Inspirirani motivima Jadrana, ovi višenamjenski komadi odjeće prigodan su poklon i modni suvenir.

Kolekciju čine majice, tunika i haljina. Uz već poznate XD siluete, ponudi su dodali i unisex t-shirt model. Sastav svih proizvoda je udobno visokokvalitetno viskozno pletivo u crnoj verziji. Crna elegancija, prepoznatljiva XD crta, savršeno pristaje i u ljetnim mjesecima. 

XENIA DESIGN COLLECTION

Podloga vizuala kolekcije je autorska XD grafika koja asocira na morsku površinu s odbljeskom sunca. Toj su podlozi dodane plava i žuta, boje izvučene iz dubrovačkog, odnosno, opatijskog gradskog grba. U hrvatskoj inačici teme, karakteristični crveno-bijeli kvadrati pretvoreni su u fluidne linije nalik valovima. Za svaku je grafiku napravljen i ‘custom lettering’ što stvara street art ugođaj.

XENIA DESIGN COLLECTION

Pandemija je uvela promjene u sve aspekte života. U želji da aktivno podržimo racionalizaciju poslovanja kao post-covid business trenda i vodeći se načelima “who makes your clothes” pokreta, cijelu liniju smo oblikovali i proizveli u XD dizajn centru na Ksajpi. Time je i sama vrijednost nove kolekcije veća i značajnija.

XENIA DESIGN COLLECTION

Kolekcija je dostupna od dana, 1.kolovoza, na fizičkim XD prodajnim mjestima u Opatiji i Dubrovniku.

 

Modeli: Magdalena Rešetar i Amarie Ribarić