Planinski masiv Biokovo, surov i impozantan kakav jest, idealna je prirodna kulisa za ljepoticu pod imenom My Home Adriona.

Upravo je to jedna od ljepših vila koje smo vidjeli, a u kojoj se savršeno spajaju tople mediteranske čari s tradicijom kamena, osjećajem za lijepo i autentično s pokojim rustikalnim detaljem. Prije nekoliko godina zaživjela je ideja dvije sestre da sagrade autohtonu dalmatinsku kuću te da na vlastiti način povežu tradiciju i kulturu života u Dalmaciji. Porijeklom i same Dalmatinke, upustile su se u avanturu života.

my home adriona

„Inspiriralo nas je sve autohtono i izvorno dalmatinsko, mediteransko, a opet s daškom luksuza. Obje hedonistice s izraženim osjećajem za lijepo, volimo starine, antikni namještaj i prirodu. Promišljeno odabrana lokacija u malom zaseoku Kotišina, na rubu botaničkog vrta, omogućila nam je da iskoristimo sve blagodati prirode, velebnog Biokova, s božanstvenim pogledom na Hvar, Brač i more koji jednostavno oduzima dah. Eksterijer vile se savršeno stopio s prirodom uz bujno mediteransko raslinje“ govori mi Ivana Tandara, jedna od sestara.

my home adriona

Iza cijele priče o vili My Home Adriona zapravo stoji njihova marketinška agencija u sklopu koje su krenuli s istraživanjem tržišta odnosno zanimalo ih je kakve se vile za odmor nude na našoj obali i u susjednim turističkim zemljama. Nakon toga se rodila ideja o projektu vile. Vizualni identitet radio je Vladimir Resner, a cjelokupan projekt vile nastao je u suradnji s tvrtkom Ban dizajn, zadržavši ideje sestara kao glavne smjernice za uređenje interijera.

my home adriona

„Vila interijerom i rustikalnim namještajem podsjeća na stare Kaštele i kamene kuće otkrivajući dašak prošlosti, baš kao što smo i zamislile. Veliki dio namještaja u kući je starinski ili antiknii restaurirale smo ga, a to je definitivno sada dio njegove osobnosti i originalnosti. Naravno, sve to nije bilo dovoljno da bismo ispričale priču o Dalmaciji i njenim prirodnim bogatstvima i zato svaka naša soba nosi naziv po bilju koje je specifično za tu lokaciju. Lavanda, smilje, maslina i mandarina imena su soba s kupaonicama u koje smo smjestili kozmetičke proizvode na prirodnoj bazi istoimenih biljaka“ govori mi Ivana o inspiraciji za uređenje te posebnostima na koje su ponosne.

my home adriona

my home adriona

Iako kuća ima sve moderne blagodati, njezini najveći aduti su vanjski Biodesing bazen i divna priroda koja ju okružuje. U prozračnom prizemlju nalazi se šarmantna rustikalna kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak s kaminom, smart TV-om i izlaznim vratima na terasu. U prizemlju se nalazi i spavaća soba za osobe s posebnim potrebama koja je povezana s ostalim vanjskim i unutarnjim prostorima. Tu je i dizalo koje omogućuje pristup u wellness i spa zonu. Za opuštanje i užitak tu je prostrani wellness & spa prostor od cca 130 m2 s hidromasažnom kadom, saunom, stazom za refleksoterapiju te nezamjenjivom mini-teretanom

Poslije svega gosti mogu svratiti u vinski podrum koji svojom ponudom hrvatskih vina poziva na kušanje. Na prvom katu nalaze se tri velike spavaće sobe s kupaonicama. Hlad od toplog ljetnog sunca možete potražiti na terasi ili u maloj kući za opuštanje uz bazen koji je izrađen od bio materijala. Ako volite mirno mjesto za čitanje knjige, smjestite se u ručno izrađenu fotelju od maslinovog drveta u hladu starog badema. Nakon dalmatinske večere njihovog chefa, opuštanje slijedi u Wine & Cigar baru uz biljar ili poker, ako poželite.

Pitala sam Antonelu Duvnjak i kada je najljepše boraviti uz Biokovo. „Teško je reći koji dio godine je najljepši za boravak. Svaki period u godini krije svoje čari. Vila je otvorena cijelu godinu kako bismo našim gostima dali mogućnost odabira.“

Sve informacije čekaju vas na myhomevillas.com.